Робоча група працює над розробленням програми управління відходами
Волинь

Робоча група працює над розробленням програми управління відходами

6 березня 2018, 11:02
0
0
Сподобалось?
0

Виїзне засідання робочої групи з підготовки пропозицій до розроблення проекту під назвою «План управління відходами у Волинській області» відбулось 2 березня 2018 року під керівництвом заступника голови облдержадміністрації Сергія Кошарука. Розглядали проблемні питання та побували на території очисних споруд Луцькводоканалу (с. Липляни), каналізаційних споруд с. Гірка Полонка та сміттєзвалища в с. Брище, - повідомляє відділ інформаційної політики облдержадміністрації.

До робочої групи увійшли представники профільних підрозділів облдержадміністрації, Луцької міської ради та Луцької райдержадміністрації. Окрім цього, у складі робочої групи працював директор Агенції регіонального розвитку Олександр Тарасюк, адже питання, пов’язані із сміттєпереробкою та майбутнім будівництвом сміттєпереробного заводу на Волині є одним із напрямків роботи агенції.

До обговорення і безпосереднього інспектування об’єктів залучили й представників місцевого самоврядування, зокрема голову Княгининівської ОТГ, Гіркополонківського сільського голову та голову Жидичинської ОТГ.

Так, під час засідання досліджено та обговорено ряд проблем і напрацьовано конструктивні пропозиції. Зокрема, члени робочої групи і представники комунального підприємства «Луцькводоканал» мають напрацювати пропозиції для формування плану заходів, що будуть прописані в подальшому в програмі управління відходами у Волинській області, аби покращити роботу об’єктів КП «Луцькводоканал» в майбутньому. Також домовилися про сприяння ОДА у процесі визначення альтернативної можливості очистки біоставків, аби реалізувати задум швидше та дешевше.

Своєю чергою, заступник голови облдержадміністрації Сергій Кошарук наголосив: необхідно покращити стан полігонів твердих побутових відходів (ТПВ), ліквідадувати сміттєзвалища та поліпшити ситуації на інших об’єктах, що використовуватимуться для управління відходами в області.

– Ми всі в одному екологічному човні. Тож час взаємодіяти, щоби разом зробити більше, ніж кожен окремо! – резюмував Сергій Кошарук.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися