Маленький колектив поштового відділення села Березовичі
Волинь

На погоду не нарікають, а в кожен дім новини доставляють

9 березня 2018, 11:59
0
0
Сподобалось?
0

Начальник поштового відділення села Березовичі Володимир-Волинського району Світлана Іванчук 33 роки працює у цій сфері. Жінка, сміючись, зізнається, що, окрім пошти, нічого не знає. Любить свою роботу, людей, з якими працює. Очолюваний нею колектив хоч і маленький, але обслуговує чотири села.

Начальниця Світлана Іванчук та листоноші Любов Шелест та Ольга Войтюк – ось і вся команда. В обох листонош за плечима майже по десять років роботи. І це не просто цифра, а сотні кілометрів доріг, сотні кілограмів товару та тисячі грошових оборотів. Що тут казати, робота у поштовиків непроста. Мороз чи спека, дощ чи хуртовина, а дівчата мусять зайти у кожен дім, де чекають на газети, пенсії чи товар. Їхня професія хоч і не вельми престижна та високооплачувана, але дуже потрібна суспільству.

– Особливо нам радіють одинокі, – зізнається Світлана Іванівна. – Ми й продукти потрібні принесемо, й добрим словом потішимо. За світло чи газ плату оформимо.

Любов Шелест обслуговує два села – Яковичі та Хворостів. Вона єдина має службовий транспорт – велосипед. Він хоч і старенький, але неабияк виручає: вже не треба у руках нелегку сумку листоноші нести. У цьому поштовому відділенні є майже 80 прихильників «Вісника+К». У 29 осель передплачують «Люди й долі». Поки жіноцтво сортує газети, розпитую, які улюблені заняття вдома мають. Лише усміхаються: корови, свині, город – от вам і заняття. Робота – це своєрідне хобі та вихід «в люди». А Світлана Іва­нівна каже, що від мами перейняла любов до швейної справи.

– Як потрібно, то подружкам замок в одяг вставлю чи перешию щось, – ус­міхається начальниця.

Розповідаючи про робочі будні, березовичівські поштовики згадують різні моменти: приємні і не дуже. Та, підсумовуючи нашу бесіду, жінки одностайні в одному – вони таки люблять свою непросту професію, бо інакше хіба б змогли присвятити їй стільки років!

Руслана СУЛІК, Волинська область

Фото автора

 

Користуючись нагодою, хочемо привітати усіх жінок-поштовиків з весняним жіночим святом. Ви доставляєте наші газети і журнали у найвіддаленіші куточки України, постійно дуже важко трудитеся. За що вам велика вдяка і доземний уклін. Дай вам Боже здоров’я, щастя і добра. Ми вас любимо і шануємо!

Шеф-редактор газети «Вісник+К» Євген ХОТИМЧУК

 

 

 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися