Зграї собак тероризують Стару Вижівку. Хто допоможе?
Волинь

Зграї собак тероризують Стару Вижівку. Хто допоможе?

31 січня 2019, 15:32
0
0
Сподобалось?
0

Зіпсованим видався один із ранків для двох молодих жінок, котрі о пів на восьму в центрі Старої Вижівки стикнулися зі зграєю собак, яких було більш як десяток. Агресивне гарчання чотирилапих недругів змусило одну із них шукати порятунку на сходах магазину. Друга жінка від страху заскочила на огорожу дитячого майданчика і намагалася сумочкою відігнати зграю. На жаль, у цей час вулиця була безлюдною і допомогти перехожим було нікому. З відомих причин не відважилася на такий крок і я, бо під рукою – ні палиці, ні каменюки.

Подібні ситуації в селищі трапляються досить-таки часто. В однієї зі старовижівчанок пси нещодавно загризли козу з козеням. На території школи-гімназії кілька псів розірвали на шматки такого ж чотирилапого. Бродячий собака вкусив навіть двірничку, котра щодня дбає про чистоту на центральній вулиці. Не раз доводилося спостерігати, як собаки обступали перехожих, і люди, як могли, відбивалися від зграї.

Псів бояться не лише діти, а й дорослі. В основному вони облаштовують «гуляння» в центрі селища, поблизу обеліска Слави, Будинку культури, на роздоріжжі неподалік автостанції. Уже тривалий час у мережі «Фейсбук» точаться гарячі дискусії між тими, хто постраждав від собачих зграй, та захисниками тварин. Чимало старовижівчан зверталися до селищного голови з проханням вирішити цю проблему. На сайті селищної ради опуб­лікували правила утримання тварин. Відстріл бродячих псів заборонений законом. Втім більшість чотирилапих «господарів» селища мають власників, про що свідчать ошийники та вгодований вигляд тварин. Невже  собачий тероризм триватиме доти, поки, не дай Боже, не опиниться чиясь невинна дитина в пащі розгніваного пса? Хто порятує старовижівчан від  такої вакханалії на вулицях селища?

Наталія ЛЕГКА, Волинська область


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися