НА Волині запрацював перший мобільний ЦНАП
Волинь

НА Волині запрацював перший мобільний ЦНАП

1 грудня 2019, 11:33
0
0
Сподобалось?
0

В Устилузькій міській громаді Волинської області почав роботу мобільний центр надання адміністративних послуг, створений завдяки партнерству громади з Програмою «U-LEAD з Європою».

Про це інформують у Волинському офісі з розвитку місцевого самоврядування.

Мобільний ЦНАП буде надавати 80 послуг та ще 49 через стаціонарний ЦНАП.

Майже 8 000 мешканців 25 населених пунктів будуть отримувати якісні адмінпослуги поряд з домом. Затверджено чотири маршрути мобільного центру зі щоденними виїздами.

Завдяки інституційній підтримці Програми було модернізовано стаціонарний ЦНАП громади. Центр значно розширив перелік послуг, підключився до реєстрів. Громада зробила ремонт приміщення: тепер ЦНАП пристосований для потреб людей з інвалідністю, у ньому з’явився дитячий куточок.

«Модернізація головного офісу ЦНАП та запуск мобільного центру дозволяють нам бути певними, що в Устилузькій міській громаді запрацює належна система надання адміністративних послуг для мешканців та бізнесу. Я вітаю громаду з цим досягненням та бажаю швидких та якісних послуг», зауважиав регіональний спеціаліст Програми «U-LEAD з Європою» Станіслав Ющик, який взяв участь у відкритті ЦНАПу.

Мобільний Центр надання адміністративних послуг – це спеціально обладнаний автомобіль, у якому облаштовані два робочі місця адміністраторів та три місця для відвідувачів. Прийом громадян здійснюється всередині транспортного засобу, обладнаного системами обігріву та кондиціонування повітря, компактний пандус дозволяє обслуговувати осіб з інвалідністю в автомобілі.

Також ЦНАП обладнаний мобільною валізою для отримання послуг на дому. Громада придбала обладнання для мобільного центру та облаштувала гараж.

Голова Устилузької міської громади Віктор Поліщук подякував програмі «U-LEAD з Європою» за комплексну допомогу у налагодженні доступної та якісної системи надання адмінпослуг у громаді. "Завдяки злагодженій роботі та експертній підтримці ми вирішили питання доступності послуг для кожного мешканця, незалежно від його чи її місця проживання та можливостей доступу до інтернету чи будівлі ЦНАП», – зауважив голова ОТГ.

Всі співробітники ЦНАП пройшли курс навчання з підвищення кваліфікації, розроблений українськими та шведськими експертами.
До кінця 2019 року за підтримки Програми «U-LEAD з Європою» у Волинській області будуть працювати вісім належних центрів надання адміністративних послуг.

Довідково:«U-LEAD з Європою» є міжнародною програмою, яка фінансується Європейським Союзом та його країнами-членами Данією, Естонією, Німеччиною, Польщею та Швецією.

На Волині почав роботу перший мобільний ЦНАП
На Волині почав роботу перший мобільний ЦНАП
На Волині почав роботу перший мобільний ЦНАП


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися