На Волині зоозахисники підозрюють чоловіка у тому, що він вбиває собак і робить з них жир
Волинь

На Волині зоозахисники підозрюють чоловіка у тому, що він вбиває собак і робить з них жир

13 лютого 2021, 21:07
0
0
Сподобалось?
0

У Нововолинську на подвір'ї чоловіка зоозахисники виявили 12 занедбаних вівчарок.

Про це повідомляє ТСН.

У Нововолинську понад десяток вівчарок виявили місцеві зоозахисники на одному із обійсть. Стверджують, пси занедбані, на прив'язі в холодних будках та ще й крадені. Коли почали розпитувати у власника, звідки у нього стільки собак та як він їх годує, упізнали одну з вівчарок, яка зникла з сусідньої вулиці. Господарі пса забрали додому і тепер волонтери з'ясовують, чи не крадені інші тварини.

Собачий лемент посеред ночі зачула Ірина, тож пішла подивитись і жахнулась - понад десятка вівчарок були у холоді та голодними. Жінка одразу викликала копів та зоозахисників.  Серед собак на ланцюгу сидів і Нік. Михайло, який шукав свого улюбленця уже майже тиждень, ледве його впізнав. «В жахливому стані - весь замерший був. Впізнав тільки за голосом», - запевняє власник пса Михайло.

Тоді серед ночі зоозахисники нарахували дванадцять вівчарок, а коли наступного дня знову навідалися до господаря обійстя, то побачили, що собак поменшало.  Скільки їх, сам власник псів Ігор губиться у здогадках, але запевняє, усі собаки його. Їхнім розведенням займається майже двадцять років. А Ніка, мовляв, кілька днів тому йому принесли на перетримку. "Був прив’язаний, я ж не ховав його, вони прийшли забрали. Не те, що я його продав чи вкрав», - каже власник.

Знайти своїх улюбленців після розголосу прийшли понад десяток людей. Один із чоловіків приїхав аж за сотню кілометрів. Переконує, схожого на свого пса побачив на відео, але сьогодні його тут не виявив. Зоозахисники впевнені, що решту собак чоловік поховав. А умови, в яких він утримує вівчарок, вважають жахливими. «Територія дуже і дуже мала. Я вчора зробила відео, в тих будах лід, нема сіна, підстилок, нічого немає, лише лід», - запевняє зоозахисниця Ольга Микулик. 

Ігор усе заперечує. Каже, буди утеплює сіном, а годує псів наїдками, що залишаються у місцевому садочку. Але волонтери не вірять, адже є інформація, що чоловік не лише викрадає у місті собак, але й вбиває їх. «Я знаю, що ви їх їсте і всі знають у Нововолинську», - закидають чоловіку місцеві.

«Я кажу, що розкажіть про вашого сусіда, а вона каже, що він трохи неврівноважений. Каже, що він виготовляє з собак жир і відправляє до в’язниць», - переконує зоозахисниця.  

Власник псів називає це нісенітницею. Зоозахисники натомість написали заяви у поліцію і через соцмережі розшукують господарів загублених тварин.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися