На Волині збудують сміттєпереробний завод
Волинь

На Волині збудують сміттєпереробний завод

7 вересня 2021, 18:23
0
3
Сподобалось?
3

У одній із громад Ковельського району побудують сміттєпереробний завод. Домовленість з австрійськими інвесторами про підписання угоди про наміри досягнули в результаті круглого столу, який відбувся 7 вересня у Державній екологічній існпекції у Волинській області.

Про це в коментарі ІА Конкурент розповів начальник Держекоінспекції у Волинській області Олександр Кралюк.

«Домовилися про те, що найближчими днями підпишуть угоду про наміри щодо будівництва сміттєпереробного заводу», – зазначив Олександр Кралюк.

Головний еколог області розповів, що найближчим часом структура відходів на Волині буде вивчатися для того, аби визначити технологічні особливості переробки. Це буде досліджуватися у процесі розробки проєкту будівництва.

«Будуть відбиратися зразки відходів із різних полігонів. Після чого ці зразки упосередкують і виведуть певне середнє бачення щодо технологічного складу обладнання, яке буде встановлюватися на заводі», – розповів Олександр Кралюк.

За словами головного еколога Волині, майбутній завод обслуговуватиме 7-8 громад області. Збудують завод у Ковельському районі, однак, в якій саме громаді – ще не відомо. Проте, як повідомив Олександр Карлюк, Вишнівська громада проробила чи не найбільшу роботу для того, аби завод збудували саме на її території. Голови різних громад презентують свій рівень готовності і пропонують свої ділянки для будівництва заводу.

«Держекоінспекція вболіває за реалізацію таких проєктів. Адже у Волинській області ми нарахували більше тисячі стихійних сміттєзвалищ. Тож ми повинні вживати додаткові заходи, окрім адміністративного тиску на громади. Якщо цього не робити, в галузі екології наша область скотиться донизу», – наголосив Олександр Кралюк.

Також головний еколог додав, що запропонована технологія переробки сміття є екологічно чистою. Завдяки спеціальним фільтрам викиди шкідливих речовин в атмосферне повітря не перевищуватимуть законодавчо встановлених норм. Відтак, за словами Олександра Кралюка, місцеві громади в першу чергу повинні бути зацікавлені у реалізації таких екологічних проєктів. 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися