На Волині попрощалися із загиблим священником-десантником (фото)
Волинь

На Волині попрощалися із загиблим священником-десантником (фото)

10 лютого 2023, 09:00
0
0
Сподобалось?
0

Мешканці Підгайцівської громади Луцького району попрощалися із загиблим військовослужбовцем Миколою Матвієнком. Поховали Героя на сільському кладовищі села Гаразджа.

Упродовж всього маршруту з Луцька до Піддубців та Гаразджі, кортеж на колінах зустрічали місцеві мешканці – і дорослі, і діти, з прапорами та квітами, чекали на морозі, аби віддати останню шану 30-річному воїну. Провести його в останній путь прийшло більше сотні мешканців Піддубцівського старостинського округу, старости та керівники Підгайцівської громади, священники та семінаристи.

Поховання військового здійснювалося за церковними традиціями, оскільки загиблий закінчив Волинську духовну семінарію та у 2015 році отримав чин диякона, деякий час був священником в одній із церков Володимирського району.

Процесію супроводжував військовий оркестр та військовослужбовці добровольчого батальйону територіальної оборони «Підгайці».

Останнім часом Микола Матвієнко працював майстром на автоматизованій лінії заводу електроніки Кромберг і Шуберт у Луцьку.

Волинянина мобілізували торік у листопаді. Герой загинув 16 січня у районі населеного пункту Білогорівка Луганської області. І лише 31 січня тіло Миколи Матвієнка вдалося евакуювати з поля бою.

У нього лишилися дружина, син, батьки, брат та сестра.

Прощались з Героєм традиційно – спільною молитвою, виконанням Державного Гімну України військовим оркестром під залпи почесної варти.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися