У Луцьку до 7-ми років ув’язнення засудили  «заступницю міністра»
Волинь

У Луцьку до 7-ми років ув’язнення засудили «заступницю міністра»

18 грудня 2023, 16:49
0
0
Сподобалось?
0

СБУ встановила, що  39-річна мешканка Мелітополя в умовах воєнного часу ініціативно перейшла на бік ворога та почала співпрацювати з окупантами.

У жовтні 2022 року вона добровільно погодилася зайняти посаду «заступника директора департаменту освіти та науки Запорізької області», що незаконно створена на окупованій території регіону. 

У грудні 2022 року колаборантка отримала підвищення та була призначена на посаду «першого заступника міністра освіти і науки Запорізької області» в складі окупаційної адміністрації. 

Зрадниця намагалась вислужуватись перед загарбниками, тому активно займалась ворожою пропагандою на окупованій території та регулярно дискредитувала українську владу. 

Слідчі СБУ проведи досудове розслідування та скерували матеріали справи з беззаперечними доказами вини до суду.

Луцький міськрайонний суд визнав колаборантку винуватою за ч. 5 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України.

Зрадницю засудили до 7-ми років позбавлення волі з конфіскацією майна. Також  їй заборонили займатись освітньою діяльністю 15 років.  

Досудове розслідування  здійснювали слідчі Управління СБ України у Волинській області за процесуального керівництва Волинської обласної прокуратури.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися