Волинянин вивіз школярку в ліс і зґвалтував: ця історія шокувала невеличке село
Волинь

Волинянин вивіз школярку в ліс і зґвалтував: ця історія шокувала невеличке село

15 січня, 13:32
0
0
Сподобалось?
0

Влітку 2016 року в лісовому масиві поблизу сусідньої Волиці зґвалтували 15-річну школярку.

Понад сім років тому ця історія шокувала невеличке село Пнівне Камінь-Каширського району на Волині.

За даними слідства, погрожуючи ножем зловмисник Сергій Плотніков змусив дівчину сісти до його автомобіля. Він вивіз її до лісу, побив і двічі зґвалтував, інформують Волинські новини з посиланням на сюжет ТРК «Аверс».

«Узяв ремінь зі штанів потерпілої, обв’язав її шию та сильно стискав ремінь. При цьому потерпіла благала відпустити її і що вона нікому про цей випадок не розповість», – зазначено у вироку Луцького міськрайонного суду.

Плотніков усе заперечував. Мовляв, мисливський ніж йому підкинули, а дівчину лише вдарив – за матюки, які почув від неї під сільським клубом.

 «Біля клубу побачив ОСОБА_7, яка виражалася нецензурною лайкою на російській мові, оскільки, як потім з’ясувалося, вона переселенка з Донбасу, і намагався її втихомирити, однак це не вдалося зробити, після чого він наніс їй орієнтовно два удари в обличчя, після чого вона впала і заспокоїлася, а також у неї пішла кров носом», – наголошено у вироку.

Обвинувачений Сергій Плотніков мав свої пояснення і на те, чому переховувався від слідства. Мовляв, поліцейські за закриття справи вимагали в нього гроші.

«Обвинувачений вважає, що всі докази в цьому кримінальному провадженні є сфабриковані, оскільки працівникам поліції відомо, що його мама займається бізнесом і має гроші», – зазначено у вироку.

Переховуючись від слідства, Плотніков засвітився в іншому криміналі – на Рівненщині. В липні 2020 року разом із двома спільниками в масках, із ножем та пістолетом вони вдерлися в чужий будинок, де побили та пограбували подружжя.

Двох спільників швидко взяли під варту, а от волинянину Сергію Плотнікову вручили лише повідомлення про підозру.

На суд він не з’явився – подався в біга. Хоч в одному зі свідчень сказав, що збирався на суд, але в той день його викрали і закрили в підвалі.

«Вранці 30 жовтня 2020 року до нього додому в село Зарудчі Камінь-Каширського району Волинської області на автомобілі «Фольксваген» приїхали троє чоловіків. Вони пред’явили якісь посвідчення, повідомили про необхідність їхати на суд у місто Рівне. Обвинувачений сів в автомобіль та усі поїхали в напрямку села Залізниця. Далі лісом. Перед селом Кухітська Воля Рівненської області повернули на село Заріччя. Після цього йому на голову надягнули мішок, привезли у будинок, у підвалі якого його тримали приблизно шість-вісім місяців. Згодом його ще двічі перевозили. Під час останнього разу автомобіль викрадачів зламався і обвинувачений від них утік».

У руки правоохоронців Сергій Плотніков потрапив у травні 2021 року. Тоді двоє поліцейських прочісували село Зарудчі. Їхню увагу привернув шум із будинку, звідки чоловік виніс електротример.

Оперуповноважений впізнав у ньому Сергія Плотнікова, який був у розшуку. Останній забарикадувався в гаражі. Пояснив ці дії так: оскільки поліцейські були в цивільному, подумав, що то по його душу прийшли рівненські бандити, з якими мав проблеми.

«Почав вибивати шифер у гаражі, кричати, що в нього є одна граната з собою, інша – в рюкзаку. Якщо не вірять, то можуть переконатися. Якщо вони нікуди не підуть, то він кине гранату та взірве їх», – йдеться у матеріалах справи.

Один з поліцейських і справді помітив у рюкзаку щось схоже на гранату. Тоді всі відступили. Згодом знову пішли на штурм гаража, але вже в касках і бронежилетах. На підмогу приїхали інші працівників поліції, надзвичайники і медики. Гранати виявилися муляжем.

Чоловіка тоді затримали й помістили в СІЗО. Але Любешівський суд змінив запобіжний захід на домашній арешт. А у вересні після засідання Луцького міськрайонного суду, де Плотнікову обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, злочинець без перешкод покинув залу суду та зник.

Кілька тижнів чоловік переховувався. Врешті його вдалося знайти на околицях Любешева, поблизу лісового масиву.

«Постійно тривали пошуки Сергія Плотнікова. Близько двохсот поліцейських цілодобово залучалися до оперативно-розшукових заходів», – коментувала речниця ГУНП у Волинській області Ольга Бузулук.

Обвинуваченого знову помістили в СІЗО.

Лише наприкінці 2023 року чоловік отримав одразу три вироки. За зґвалтування неповнолітньої 27 листопада йому присудили 11 років позбавлення волі та 500 тисяч гривень моральної компенсації на користь потерпілої. 19 грудня у справі про розбій і грабіж на Рівненщині Кузнецовський міський суд присудив зловмиснику сім з половиною років із конфіскацією майна. І за крадіжку електротримера за сукупністю двох попередніх вироків Любешівський районний суд присудив Плотнікову 14 років і 10 місяців позбавлення волі.

Поки що останній вирок не набрав законної сили.

До слова, в колекції інкримінованих Сергію Плотнікову статей буде, імовірно, ще одна, адже нині в Луцькому міськрайонному суді перебуває справа за погрозу вбивством чи насильством судді Любешівського райсуду.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися