На Волині вперше за останні 20 років зареєстрували випадок бруцельозу
Волинь

На Волині вперше за останні 20 років зареєстрували випадок бруцельозу

8 квітня, 13:15
0
0
Сподобалось?
0

Фахівці Волинського обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ України підтвердили бруцельоз у 56-річного мешканця Луцька.

Востаннє захворювання реєстрували на Волині майже 20 років тому.

За інформацією медиків, у січні 2024 року пацієнта почали непокоїти болі в суглобах, підвищення температури тіла, головний біль і запаморочення. Із такими симптомами він звернувся по медичну допомогу наприкінці лютого. Після всіх обстежень волинянину поставили діагноз – бруцельоз. Наразі він отримує відповідне лікування.

«Чоловік має дачний будинок, де утримує котів, собак та кролів. Фахівці центру в ході епідрозслідування встановили, що хворий систематично купував на ринку в незнайомих людей м’ясо, молоко та молочні продукти. Вживав їх без термічної обробки. Бруцельоз в області не реєстрували майже 20 років», – йдеться у повідомленні.

Додамо, що бруцельоз – це важке інфекційне захворювання, яке може передаватися людині від хворої тварини. При цьому захворюванні уражаються серце, суглоби та інші органи. Інфікуватися людина може при вживанні заражених продуктів – сирого молока, сиру, бринзи, також погано просмаженого м’яса, а також при обробці шкіри та шерсті, догляді за тваринами. Через мікротравми на шкірі та слизові оболонки органів травлення, а також через пил на фермах, збудник може потрапити до організму.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися