Чи можна на Волині отримати гроші, щоб купити дрова
Волинь

Чи можна на Волині отримати гроші, щоб купити дрова

14 квітня, 11:00
0
0
Сподобалось?
0

«Я 34 роки працював у міжгосподарському лісгоспі, ростив ліс. Раніше мені в лісгоспі давали дрова, потім субсидія була. Цієї осені лісник державний прийшов і сказав взяти справку, то дадуть гроші на дрова. По ті дрова треба їхати 15-20 кілометрів. У мене немає транспорту і сил. Бо вже маю 92 роки. Поясніть, як мені отримати дрова. Перезимував у дочки, а на літо хочу в свою хату вернутися. Топити чимось треба».

Семен З., Волинська область

Як повідомили у пресслужбі Поліського лісового офісу, згідно з колективним договором, лісівники-пенсіонери, загальний стаж роботи у лісовій галузі котрих становить не менше 15-ти років, мають право на компенсацію опалення. Зокрема, для придбання дров для опалення будинку один раз на рік виплачують матеріальну допомогу у розмірі мінімальної заробітної плати. У 2023 році вона становила 6 700 гривень. Щоб її отримати, необхідно написати заяву на підприємство.

Звісно, наш читач міг би оформити субсидію на придбання дров. Для цього треба було подати заяву до органів соціального захисту. Розмір субсидії на тверде паливо на опалювальний сезон 2023-2024 років значно зріс. Можна було отримати понад 16 тисяч гривень. Заяву можна подати впродовж опалювального сезону, який завершується 30 квітня.

Наш кор.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися