Подружжя з Волині, яке разом уже понад пів століття, поділилося секретом сімейного щастя
Волинь

Подружжя з Волині, яке разом уже понад пів століття, поділилося секретом сімейного щастя

14 квітня, 13:56
0
0
Сподобалось?
0

Відомому поету та автору пісень Петру Сачуку зі Старої Вижівки – за 80 років. Він грає на баяні, влаштовує творчі вечори, видає збірки віршів, складає гуморески та любить свою дружину Софію, з якою разом уже понад пів століття.

У гостях у подружжя побувала знімальна група ТРК «Аверс», передають Волинські новини

Софія ставиться до захоплення свого чоловіка музикою доволі скептично, але з гумором. «Кричу часом: давай щось роби, а не мені там рипаєш. Треба щось робити», – жартує Софія Сачук.

Розпочалася історія кохання довжиною в життя для цих волинян із першого класу школи.

«Ми жили в одному селі. Ходили до семи класів разом у школу. Потім я пішла далі вчитися, він теж надумав. Ми познайомилися вже потім. За однією партою сиділи. Він ніколи не давав мені списувати», – пригадує Софія.

Подружжя разом уже понад пів століття. Має дітей, дочекалося онуків і правнуків.

У чому секрет сімейного щастя? Cофія та Петро відповідають по черзі: «Треба любити в першу чергу. Я люблю його… Якщо жінка кігтики випустить, то треба свої прибрати. Якщо я свої випустив, то вона прибирає. Так треба жити. Я тепер квіти їй не дарую. Я весь час дарую їй цукерки. Вона любить «Пташине молоко».

«Музика у поєднанні з поезією – це крик двох споріднених сердець, композитора і поета, які залишають у творі часточку свого серця», – це слова поета-пісняра Петра Сачука, які він виніс на обкладинку своєї нової збірки.

Волинянин пам’ятає перший свій вірш, який надрукували в районній газеті: «Я його написав у 10 класі. Ми пішли збирати бульбу, а дівчата біжать із газетою: «Твій вірш тут!»

Хист до поезії допоміг Петру вступити на факультет журналістики Львівського держуніверситету імені Івана Франка при конкурсі в 12 абітурієнтів на місце. Потім чоловік учителював, був керівником відділу культури Старовижівського району. 25 років Петро Сачук віддав журналістиці. Він є членом Національної спілки журналістів України.

Усе життя його супроводжує творчість. Волинянин пише картини, гуморески, пісні та вірші. Попри поважний вік, Петро Сачук проводить творчі вечори з іншими поетами та музикантами. Із початком повномасштабного вторгнення вони стали благодійними: збирають кошти для захисників.

Понад 30 років подружжя Сачуків мешкає у Старій Вижівці. Петро – активний учасник районного хору людей поважного віку «Надвечір’я». Чоловік пише для колективу пісні, в яких оспівує красу волинського краю.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися