Помер Борис Клімчук
Волинь

Помер Борис Клімчук

2 вересня 2014, 16:55
0
0
Сподобалось?
0

2 вересня перестало битися серце Бориса Петровича Клімчука. Останні свої дні він провів у Німеччині у клініці «Шаріте». Борис Петрович уже кілька років хворів на важку недугу.

Він народився 18 березня 1951 року у селі Волошки Ковельського району. У 1974 році закінчив Харківський державний університет, факультет географії. Пішов вчителювати спочатку в Острозьку школу-інтернат (Рівненська область), потім переїхав ближче до батьків - у Ковель. У 1982 році став директором Ковельської міської школи №11. Як неодноразово говорив сам, найбільше задоволення йому приносила саме вчительська праця. Проте доля розпорядилася так, що значну частину свого життя він присвятив державній роботі. Став головою спочатку Волинської обласної ради у найбільш складний період становлення нашої держави - у червні 1992 року, а потім і головою Волинської ОДА. У 2002 році указом президента Леоніда Кучми був звільнений з посади. Офіційно - у зв'язку з переведенням на посаду радника Глави держави. Неофіційно - бо партія тодішнього Президента програла в області опозиційній тоді «Нашій Україні» Віктора Ющенка, а перемогу на чотирьох з п'яти мажоритарних округів також здобули представники опозиції.

З лютого 2004 по 15 березня 2008 року Борис Клімчук - Надзвичайний та Повноважний Посол України у Литовській Республіці, а з 15 квітня 2008 по 08 квітня 2010 - Надзвичайний та Повноважний Посол України в Азербайджанській Республіці. У цих далеких країнах він не забував про малу батьківщину і її людей. Створив Благодійний Фонд «Рідна Волинь», який реально допомагає людям вирішувати їхні проблеми.

У 2010 році Борис Петрович Клімчук повернувся на посаду голови Волинської ОДА. Звільнився за власним бажанням у лютому 2014 року, після багатолюдних акцій протесту під стінами ОДА. Він не тримався за посаду. Для нього головними були люди.

Волинянам після себе Борис Петрович Клімчук залишив чимало гарних справ та ідей. Саме завдяки його зусиллям в області успішно діє програма «Волинькард», яка рятує життя тисячам краян. Завдяки його фонду, сотні кілометрів сільських доріг стали світлішими, а тисячі дрібних фермерів області отримали бюджетну підтримку. Борис Петрович з великою повагою ставився до журналістів. Завжди знаходив з ними спільну мову. Він багато допоміг у будівництві будинку відпочинку журналістів.

«Людям треба давати вудку, а не рибу», - часто любив повторювати Борис Петрович. У нього було ще багато нереалізованих ідей. Без перебільшення можна сказати, що Борис Петрович Клімчук був волинянином державного значення.

Щирі співчуття родині.

Вісниківці


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися