На Волині перепоховали останки 1500 поляків, розстріляних радянською владою
Волинь

На Волині перепоховали останки 1500 поляків, розстріляних радянською владою

24 вересня 2014, 12:11
0
0
Сподобалось?
0

У Володимирі-Волинському на Федорівському кладовищі відбулося перепоховання останків жертв масових розстрілів у період 1940-1941 років. Мова йде про 1494-х поляків, яких знищили кати НКВС. Тіла були виявлені та ексгумовані українсько-польською експедицією під час розкопок городища у Володимирі-Волинському.

Церемонія відбулась за участю офіційних представників Республіки Польща. З української сторони участь в скорботному мітингу взяли голова Українського інституту національної пам'яті Володимир В'ятрович та відповідальний Секретар Державної  міжвідомчої комісії у справах увічнення  пам'яті жертв війни і політичних репресій при Кабінеті Міністрів України Святослав Шеремета.

Біля могильної ями були  розміщені державні прапори України та Польщі з траурними стрічками, стояла почесна варта з числа польських та українських військовослужбовців. Військовий оркестр виконав гімни України і Польщі.

Заупокійну службу за загиблими провели:  польовий єпископ  Юзеф Гуздек, архієпископ Володимир-Волинський  і  Ковельський Володимир разом з православним військовим ординарієм Єжи Паньковським, євангелійський військовий духівник Корнел Ундас, представник Волинської єпархії з питань співпраці зі Збройними Силами України та силовими структурами, військовий капелан 51ОМБР, митрофорний   протоієрей -  отець Микола Гінайло.

 

 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися