Волинь

Незрячий масажист

15 грудня 2018, 16:29
2
0
Сподобалось?
0

У Ковелі на Волині живе незвичайний чоловік. Роман Онофрійчук, втративши зір, став лікувати людей. Дотиком рук відчуває хворі місця і навіть рівень цукру та холестерину! Пояснити свої здібності не може, вважає, що це дар Божий.

Роман з народження мав слабкий зір, тому і навчався у спеціальній школі у Клевані, що на Рівненщині. А в 11 років після операції на сітківці ока настала сліпота. Та хлопець не впав у відчай, вчився жити у цілковитій темряві. Закінчив школу для незрячих у Львові, став читати по шрифту Брайля. Навіть закінчив музичну школу і грає на багатьох музичних інструментах! Особливо йому до вподоби гітара. Вміє працювати на комп’ютері, знає англійську та французьку мови.

У 1999 році Роман Онофрійчук вступив у Львівський медуніверситет на спеціальність масажист-реабілітолог лікувальної справи. Здібності хлопця помітила одна з викладачок, бачила, що у нього є особливий дар. Роман та ще один студент найкраще вправляли вивихи, знімали біль у спині, защемлення нерва.

– Я не раз сердився на викладачку, що муштрує мене по чотири години, – сміється чоловік. – А тепер дуже вдячний їй, бо завдяки Божому дару та її наполегливості навчився допомагати людям.

Після закінчення університету Роман став працювати масажистом. Зізнається, що у нього лікував спину відомий артист, але просив не розголошувати прізвища. Солідні чиновники пропонують велике майбутнє, та Роман не хоче: мовляв, і тут треба людей лікувати.

Під час навчання у медінституті він познайомився з однокурсницею Мар’яною, яка теж має слабкий зір. Через два роки зустрічей та побачень одружилися.

– Хоч і не бачив Мар’яну, але відчув її красу серцем та душею, – усміхається чоловік. – Вона тиха і скромна. Я зрозумів, що то моя доля.

Пара разом уже чотирнадцять років. Тішаться десятирічною донькою Даринкою. Усією родиною, з батьками, які допомагають у житті, разом читають Біблію по шрифту Брайля. Онофрійчуки не нарікають на долю, а навпаки – вдячні Богу, що Він керує їхнім життям і допомагає лікувати людей.

Галина ОЛІФЕРЧУК, Волинська область

Передрук заборонено!


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Коментарі

  • Руслана
    Руслана

    Де у Ковелі приймає Роман Онофрійчук?. Дуже потрібно потрапити на прийом

    3 грудня 2019, 04:44
    Відповісти
  • Світлана
    Світлана

    Де в Ковелі приймає Роман Онофрійчук,як до нього можна попасти ,адреса або номер телефону????????

    7 вересня 2020, 15:00
    Відповісти

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися