Останки князів Чорторийських перепоховали у містечку на Рівненщині
Волинь

Останки князів Чорторийських перепоховали у містечку на Рівненщині

7 травня 2018, 14:00
0
0
Сподобалось?
0

Представники князівського роду Чарторийських з Польщі побували  в смт Клевань на Рівненщині. Вони приїхали на перепоховання останків князів Чарторийських.
Зокрема, прибула й родичка князя Юрія Чарторийського Барбара Чарторийська,- зазначає РадіоТрек.

Восени 2017 року археологи знайшли останки князя Юрія Чарторийського, засновника Клевані, а також ще 15 представників роду в усипальниці під час розкопок в одній із крипт Благовіщенського костелу, що у Клевані.  Коріння князівського роду в селі Старий Чорторийськ  Маневицького району, звідки і походить їх прізвище.

Відвідали польські гості  і колишнє містечко Чорторийськ, - пише Волинь-24. Тепер село Старий Чорторийськ Маневицького району на Волині. Вони побували у монастирі, спілкувалися з намісником отцем Володимиром. Секретар сільської ради Марія Свента розповіла, що  востаннє Чарторийські бували у цьому селі років шість тому. Але такої кількості нащадків колишніх власників містечка на своїй території село ще не бачило.

 Колись у Старому Чорторийську був князівський замок, оточений земляними валами. Родовим гніздом Чарторийських містечко на Волині стало у 15 ст. У 18 ст. там побудували костел і заснували домініканський монастир. Згодом він став православним. Із 1999-го там Хрестовоздвиженський чоловічий монастир УПЦ. Споруду монастиря реконструювали, бо після двох воєн та радянського періоду приміщення було у занедбаному стані.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися