П’єси нововолинських школярів ожили на театральній сцені Києва
Волинь

П’єси нововолинських школярів ожили на театральній сцені Києва

14 березня 2018, 22:30
0
0
Сподобалось?
0

У Київському муніципальному театрі “Актор” відбулась прем’єра вистави Влади Бєлозоренко “Схід-Захід”. Це п’ять п’єс, написаних підлітками в рамках соціального театрального проекту Class Act: Схід-Захід. Активними учасниками проекту вже двічі були учні Нововолинської ЗОШ №2, -пише Нововолинськ.ua з посиланням на 24 канал
На прем’єру з Нововолинська приїхали юні автори п’єс, що увійшли до вистави Це Інна Якобчук та Богдан Мазурок. Засновницею театрального соціального проекту Class Act: Схід-Захід в Україні та його кураторкою є Наталка Ворожбит – провідний український драматург та сценарист (“Кіборги”, “Дике поле”, за романом Сергія Жадана “Ворошиловград”). Юні автори мали нагоду спостерігати із залу за тим, як їхні твори оживають на театральній сцені.
“Для мене це, в першу чергу, соціальний проект. Це – голос дітей. Це реальні підлітки, які живуть у реальних містах і пишуть про реальні проблеми. І ці теми перегукуються з тим, що турбує всіх нас в Україні. Ці п’єси для мене унікальні саме цим, тут підіймаються найболючіші для нашого суспільства питання. Я була знайома лише з п’єсами другого сезону Class Act: Схід – Захід, тож я попросила Наталю Ворожбит надіслати мені усі твори з першого року проекту, занурилась у них і обрала ці 5 п’єс“, - розповідає режисерка. Проект реалізовували в Україні вже двічі (2016-2017 рр.)
В його рамках учні 8 – 10 класів із зони бойових дій на Донбасі та західного регіону  України пишуть п’єси. Юних учасників обох сезонів проекту цікавлять проблеми переселенців, мешканців прифронтової зони, військових, незаконний видобуток бурштину та інші.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися