У квітні на Волині очікується спалах агресії комах-шкідників
Волинь

У квітні на Волині очікується спалах агресії комах-шкідників

4 квітня 2018, 17:20
0
0
Сподобалось?
0

Науковці і спеціалісти лісозахисту, які працюють вже кілька років на Волині в зв’язку з масовим всиханням соснових лісів,на весняний період прогнозують новий спалах агресії комах-шкідників. Їх  перший виліт за теперішніх погодніх умов очікується в другій декаді квітня, -повідомляє прес-служба ВОУЛМГ.

За словами директора державного спеціалізованого лісозахисного підприємства “Херсонлісозахист” Тетяни Касіч, взимку зазвичай, за  низьких температур, шкідники припиняють свою активність. Але слід врахувати те, що через погодні умов та помірний температурний режим, який спостерігався восени і на початку зими, вони довго харчувалися.Тому набрались сил і необхідних поживних речовин.

“Зважаючи на лісопатологічні обстеження в осінньо-зимовий період, ми можемо констатувати той факт, що ураження шкідника цього року буде ще потужнішим, ніж в 2017-ому. Він має другу стадію спалаху із 4-ох, тобто підвищується рівень небезпеки. У декілька разів збільшився його вихід, відповідно – збільшилися його так звані сім’ї, за рахунок чого збільшуватимуться і об’єми уражень.”


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися