У Луцьку просять зберегти «Освіту»
Волинь

У Луцьку просять зберегти «Освіту»

4 липня 2018, 13:33
0
0
Сподобалось?
0

У Луцьку представники трудового колективу книгарні "Освіта", яка розміщена на проспекті Волі, 8, підготували звернення до голови Волиньради та ОДА, депутатів різних рівнів із проханням захистити їх права та не продавати приміщення книгарні, -повідомляє Волинь Post.

4 липня до приміщення "Освіти" прийшло понад два десятки письменників, видавців, освітян, краєзнавців, аби висловити солідарність та наголосити на неможливості перенесення магазину книги в інше.  Директор книгарні "Освіта" Оксана Грінченко розповіла, що йдеться про те, що в подальшому із книгарнею можуть не укласти  договір оренди, а виселити її невідомо куди. Адже у стінах міськради озвучували інформацію, ніби книгарню хочуть продати.

За майже 60-річну історію існування книгарні тут попагували українську книгу, а комунальне підприємтсво входить до 10 кращих книготоргових підприємств країни. "Зараз мені закидають, що ми маємо пільгову оренду за гривню. Але це передбачене законами. Єдине державне комунальне підприємство в області залишилося", - каже Грінченко.

"Ми зібралися сьогодні,  аби захистити книгарню саме в цьому місці", - наголосила голова обласної організації НСПУ Ольга  Ляснюк. За словами письменниці, книга ніколи не була мас-культурою.  І  не можна продавати книгарні, аби купувати житло атовцям, бо відбувається підміна понять.
Краєзнавець Сергій Годлевський запропонував відправити лист від трудового колективу ще нардепам, аби вони звернули увагу на проблему. Також він запропонував, аби звернення на підтримку подали й представники спілки журналістів, краєзнавців, письменників тощо, які вже висловили книгарні солідарність.
Учасники зустрічі повідомили, що готові в подальшому підписувати звернення та навіть виходити на акції протесту. Директор книгарні Оксана Грінченко також має намір прийти на сесію обласної ради, аби озвучити там проблему.

 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися