У Луцьку розпочався конкурс туристичних проектів
Волинь

У Луцьку розпочався конкурс туристичних проектів

1 березня 2018, 20:58
0
0
Сподобалось?
0

Управління туризму та промоції міста спільно з громадською організацією “Молодіжна платформа” організовують конкурс соціальних проектів туристичного спрямування, - про це повідомляє відділ інформаційної роботи Луцької міської ради.

“Приємно, що у Луцьку багато активних громадян, які переживають за розвиток міста, - повідомила начальник управління туризму та промоції міста Катерина Теліпська. Вона розповіла і про результати минулорічного конкурсу, який проводився вперше. - Так, було подано більше 80 заявок. До участі у конкурсі ми допустили біля 40. Адже частина з них не відповідала вимогам”.

Катерина Теліпська зазначила, що конкурсна комісія для реалізації відібрала 9 проектів. Це, зокрема, театралізована екскурсія “Романтика та містика Луцька”, фестивалі “Стародавній Лучеськ” та “Lampa.com”, таблиця у Старому місті “Тут був я”, Світло-тіньова карта Луцька, велоінфраструктура — ключ до розвитку туризму, Креативна набережна тощо.

Начальник управління туризму та промоції міста наголосила, що цьогоріч зменшили з шести до чотирьох пріоритетів конкурсу, за якими подаватимуться проекти. Так, нині прийматимуться заявки за наступними напрямками:

- нові туристичні об’єкти (створення у міському просторі нових креативних об'єктів туристичного інтересу, арт-об'єктів, ландшафтних об'єктів, атракцій тощо);

- фестивалі, події, заходи (проведення у Луцьку заходів, що залучають туристів, сприяють розвитку внутрішнього туризму, популяризують історію міста);

- інклюзивні проекти (забезпечення доступу до туристичних об'єктів та інформації про туристичний потенціал міста для осіб з інвалідністю);

- інформаційні та IT продукти (застосування інформаційних технологій (програм, веб-ресурсів, додатків до ґаджетів) для популяризації Луцька як туристичної дестинації.

Кількість проектів, що отримують фінансування, залежить від бюджетів поданих проектів, але на сукупну суму не вище ніж загальний бюджет конкурсу соціальних проектів туристичного спрямування – 100 000 грн, які передбачені у міському бюджеті управлінню туризму та промоції міста Луцької міської ради для підтримки громадських ініціатив у галузі туризму. Сума коштів із бюджету міста на реалізацію одного проекту не повинна перевищувати 50 000 грн. Вартість співфінансування реалізації проекту повинна бути не менше 10% від обсягу коштів бюджету міста на реалізацію даного проекту.

Співорганізатором конкурсу є ГО “Молодіжна платформа”. ЇЇ керівник Захар Ткачук зауважив, що такі конкурси необхідні. За його словами, це дає можливість залучити нові ідеї для розвитку туризму у Луцьку. Часто буває, що ідеї нереальні, але допрацювавши, їх можна втілити у життя.

Він зауважив, що було б добре, якби до фінансування конкурсу долучилися й представники бізнесу. Це дало б більші можливості.

Захар Ткачук зауважив, що у 2017 році вдалося реалізувати багато цікавих ідей. Він висловив сподівання,що цьогоріч також буде багато заявок на конкурс.

Сам конкурс триватиме з 1 до 30 березня. Визначатиме переможців конкурсна комісія. Учасники презентуватимуть свої проекти перед нею 30 березня. Проекти-переможці мають бути реалізовані до кінця 2018 року.

Подача проектних ідей та їх попередній відбір. Термін подачі проектних ідей від учасників Конкурсу триває до 20 березня 2018 року включно. Прийом проектних ідей відбувається за електронним посиланням https://docs.google.com/forms/d/1LWeceHKybHKQ6qg1Vbs2ZPjdM-AEd_chwBYjCh7sOZw/edit?usp=sharing. Попередній відбір проектних ідей здійснює конкурсна комісія. До 23 березня 2018 року учасникам Конкурсу повідомляються результати попереднього відбору, а також час і місце проведення подальших етапів Конкурсу.

 

 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися