Вже відомо, яким буде оновлений парк у Луцьку
Волинь

Вже відомо, яким буде оновлений парк у Луцьку

5 червня 2018, 18:20
0
2
Сподобалось?
2

Депутати Луцькради затвердили концепцію розвитку парку  імені 900-річчя Луцька, яку місту подарувала місту  команда архітекторів та дизайнерів. 

Відповідне рішення прийняли під час сесії міськради 5 червня. Про це повідомляє прес-служба Луцькради.

Радниця Луцького міського голови Мар’яна Сорочук нагадала, що згідно проекту у парку запланували створення скейт-парку, мотузкового парку, зони пляжного відпочинку та амфітеатру, прогулянкових доріжок тощо.  Нова концепція передбачає те, що оновлений парк стане багатофункціональним, він повинен показувати своїм виглядом і функціями сучасність і орієнтованість на всі групи користувачів. Концепцією реконструкції передбачається зміна ставлення лучан до парку. Після завершення він повинен стати не просто територією з деревами, а парком можливостей. Він буде поділеним на функціональні зони: рекреаційні, дитячі, зони активного відпочинку та для занять спортом. Передбачено також прогулянкова зона та пляж, окрім цього в парку будуть максимально збережені зелені насадження та висаджені нові. Мар’яна Сорочук також зазначила, що важливим є те, що буде збільшено кількість входів у парк з 6 до 21, для зручності мешканців.

Буде 3 дитячих майданчики, також збільшили до 3 кількість майданчиків для вигулу собак, передбачили дендропарк. Згідно із концепцією, мають провести роботи із розчищення та поглиблення русел річок. Мовляв, проект розробляли за європейськими зразками, а вартість реконструкції – 44 мільйона гривень.

Зрештою, депутати проголосували за затвердження концепції. Окрім того, вирішили, що до кінця року, а саме до 31 грудня 2018 року, необхідно затвердити реальні межі парку.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися