Закарпаття

СБУ ліквідувала бойовиків, що «розкручували» чергову «народну» республіку — на Закарпатті

27 листопада 2014, 21:42
0
0
Сподобалось?
0

 

«Республіка Підкарпатська Русь» - таку чергову «народну» територію взялися організовувати бойовики на Закарпатті. Однак плани диверсантів поламали працівники СБУ.

Як повідомляє прес-служба відомства, служба безпеки України викрила групу осіб, яка працювала за завданням російських спецслужб. Під час обшуків вилучили документи російською мовою, які містили детальний опис антидержавних дій та диверсій для «створення напруженої ситуації в Закарпатті». У планах зловмисників були «акції залякування стосовно представників влади, спецслужб, політичних та ділових кіл» з визначеними конкретними датами, зокрема, у листопаді цього року.

Силовий сценарій передбачав захоплення місцевих органів державної влади, військових складів та інших стратегічних об'єктів диверсійно-підривними групами, котрі мали діяти під виглядом так званої «місцевої самооборони».

Ватажок групи, як випливає з вилучених СБУ документів, уже намалював собі найвищий пост у майбутній псевдореспубліці та розробив кошторис у понад 9 мільйонів доларів США, які сподівався отримати від російських кураторів.

 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися