На Закарпатті фермер кличе усіх охочих у свій сад їсти черешню
Закарпаття

На Закарпатті фермер кличе усіх охочих у свій сад їсти черешню

8 липня 2023, 18:46
0
1
Сподобалось?
1

Все частіше українські фермери запрошують до себе людей, щоб вони самі збирали ягоди. Такий підхід вигідний для обох сторін: люди досхочу наїдяться і за дешевшою ціною назбирають плодів додому. А фермер не втратить врожай і щось заробить.

Микола Петрунь має кілька гектарів саду в селі Часлівці Ужгородського району. Вирощує абрикоси, персики, сливи. А зараз почався сезон черешень. Ягоди вродили рясно, не завжди вистачає робочих рук, щоб всі зібрати. Аби серце не боліло за втрачений врожай, фермери, які займаються ягідництвом, запрошують до себе всіх охочих. Люди можуть хоч цілий день безкоштовно смакувати ягодами, а коли надумають назбирати додому, то платять лише за зібрані кілограми. Жителька Ужгорода Олена Климук поставила на вагу повний ящик соковитих ягід. 

– Планую переслати такий гостинець хлопцям-курсантам у Запорізьку область. Хай посмакують нашими вітамінами, – розповідає жінка. – Люди сюди по ягоди їдуть з цілої округи, бо й природа гарна навколо, і запас на зиму можна зробити за невеликі гроші. Кілограм виходить на 20-30 гривень дешевше, ніж на базарі.  

У садку дерева низькорослі, тож без проблем можна дістати і вершечка. Тут особливо подобається дітям: стільки смакоти навколо!

– Такий підхід не новий, але дуже вигідний, – переконаний Микола Петрунь. – У минулі роки робив знижку в 20% на самозбір персиків, абрикосів для відвідувачів. Такий спосіб збирання виявився на 10% дешевшим, ніж наймати збирачів фруктів. Уже багато господарів так роблять, бо це зменшує витрати за доставку продукції на ринки. І людям добре, і нам.

Наталія ВЕЧОРОВА


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися