Біженці вимагають додатково відкривати для них... російські школи
Закарпаття

Біженці вимагають додатково відкривати для них... російські школи

25 липня 2014, 10:01
0
3
Сподобалось?
3

 

Від хамства і вседозволеності,  що прийшло із біженцями зі Сходу, вже в шоці і Закарпаття. Переселенці, мешкаючи за кошти місцевих доброзичливців, не прагнуть влаштовуватися на роботу, не стають на тимчасовий облік у військові комісаріати і навіть починають тиснути на управління освіти, щоб для їхніх дітей додатково відкривали... російські школи.

За даними Закарпатського регіонального штабу з питань соціального забезпечення громадян України, які переміщуються з тимчасово окупованої території та районів проведення антитерористичної операції, у липні на території Закарпатської області зареєстровано майже 600 громадян. Усіх біженців (переважно за рахунок благодійних та волонтерських організацій) забезпечили тимчасовим житлом, бажаючих - поставили на облік до центрів зайнятості. Тепер закарпатці бідкаються, чи з такою гостинністю не накликали на себе біду? Адже східняки ведуть себе відверто по-хамськи із тутешніми мешканцями, зафіксовані випадки жорстокого поводження і навіть побиття місцевих. І у військкомати чоловіки призовного віку не поспішають. Поки закарпатці гинуть у бойових діях на Донбасі, жоден втікач звідти не став на облік і не попросився на фронт... Щодо працелюбності, то незаперечним залишається факт: із сотень переселенців лише 24 стали облік у центри зайнятості Закарпаття, з них погодилося на працевлаштування «аж» двоє.

Проте «вершиною» хамства люди називають звернення переселенців до освітян. Як повідомляє на своїй сторінці у Facebook місцевий журналіст Віталій Глагола, «вже дійшло до того, що приходять в управління освіти міста (Ужгорода - ред.) скандалити з вимогою відкрити нову російськомовну школу, бо в школу № 3 їх дітей вже не приймають через брак місця».

І правду в народі кажуть: пусти свиню під стіл... Закарпатська патріотично-виховна організація «Кротон» уже оприлюднила заяву, в якій звернулася до переселенців, аби ті «приструнили свою ментальність» і поважали людей, які прийняли їх, а також до влади з вимогою ретельніше вивчати інформацію про біженців, у першу чергу - з'ясовувати, чи дійсно регіон, із якого вони прибувають, є в зоні проведення АТО, інформує «Закарпаттячко».

 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися