Соціальне житло закінчилося, тому біженці живуть у наметах
Світ

Соціальне житло закінчилося, тому біженці живуть у наметах

25 червня 2023, 12:22
0
0
Сподобалось?
0

У різних країнах Європи українці, які тікали від війни, знайшли прихисток. Хтось потрапив у хороші житлові умови, хтось – у гірші. Коли не вистачає соціального житла, біженців селять навіть… у наметах.

Понад 100 тисяч українців після повномасштабного вторгнення рашистів виїхали до Берліна. Загалом Німеччина прийняла понад мільйон наших земляків. На даний момент людей приїжджає набагато менше – в середньому близько 70 на день. Спочатку українців розселяли у соціальні квартири, гуртожитки та модульні містечка. Однак зараз такої можливості немає. Когось прийняли родичі і друзі. Декому доводиться винаймати житло за комерційними цінами. На жаль, війна не закінчується – і число біженців далі зростає. У Берліні їх вже нема де розміщувати, тому поставили намети – і там живуть доти, доки не знайдеться постійне житло. Одним з таких незвичайних наметових містечок стала територія колишнього аеропорту Тегель у Берліні. Спочатку це був початковий пункт прийому українських біженців. Вони мали залишатися там лише кілька днів. Проте вже пів року влада не може вирішити проблему. Німці приносять українцям речі першої необхідності. Пункт знаходиться на території, що охороняється, туди не можуть заходити сторонні. Українці, яким надали притулок, користуються спеціальним автобусом. Усі ходять в масках, бо у Центрі дуже багато людей, тому бояться поширення хвороб. Усіх новоприбулих реєструють, допомагають їм з документами, а також оформити соціальну допомогу у розмірі близько 500 євро. За потреби людям надають медичну допомогу. Загалом у наметах на злітній смузі облаштовано місця для 4500 біженців, хоча залишаються проживати 2800 людей, серед яких 1600 дітей.

Нещодавно мер Берліна Кай Вегнер заявив, що центр продовжить функціонувати і в 2024 році. Наразі влада працює над облаштуванням кращих умов для біженців, хочуть більше уваги приділити освіті та дозвіллю дітей.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися