Закарпатська альпіністка Ірина Галай підкорила гору висотою 8091 м в Гімалаях
Закарпаття

Закарпатська альпіністка Ірина Галай підкорила гору висотою 8091 м в Гімалаях

16 квітня, 09:34
0
0
Сподобалось?
0

Українська альпіністка Ірина Галай піднялася на вершину гори Анапурна, що в Гімалаях. Це перший похід для закарпатки з початку повномасштабної війни.

Як повідомляє Champion, Ірина Галай разом із непальським гідом піднялись на Анапурну (8091 м) вранці 12 квітня. Сходження на вершину альпіністка присвятила військовослужбовицям ЗСУ.

 «Анапурна – гора жіночого роду. Складна та серйозна, вважається найнебезпечнішою у світі. Вона має характер, схожий на характер української військової жінки. Яка ніколи не дозволить собі непотрібних людей, не дасть себе легко завоювати і знищує всіх, хто наближається з поганими намірами Зараз у ЗСУ служить понад 60 тисяч жінок, що є вражаючою цифрою навіть для НАТО. Ці жінки – мої герої. Я присвячую це сходження їм і своїй країні, яка прямо зараз веде боротьбу за своє існування», – сказала Ірина Галай.

Нагадаємо, уродженка Закарпаття Ірина Галай стала першою українкою, що підкорила дві найвищі вершини світу. На Еверест (8848 м) альпіністка піднялася у травні 2016 року, а на К2 (8611 м) – у липні 2021 року. Гора Анапурна, на яку піднялася Ірина Галай, входить до десятки найвищих і вважається одним з найнебезпечніших восьмитисячників у світі.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися