Люди вимагають поставити світлофор на аварійній дорозі, де нещодавно загинула 11-річна дівчинка
Житомирщина

Люди вимагають поставити світлофор на аварійній дорозі, де нещодавно загинула 11-річна дівчинка

9 вересня 2016, 11:05
0
0
Сподобалось?
0

Жителі села Нова Романівка Новоград-Волинського району вимагають, аби влада звернула увагу на проблеми з безпекою на дорозі. Наріжним каменем стала трагедія, коли під колесами автомобіля загинула на «зебрі» 11-річна дівчинка Вікторія Лосовська. Люди готові перекрити трасу Київ–Чоп, якщо там не зведуть надземний перехід або принаймні не встановлять знаки про обмеження швидкості руху. Місцевих жителів найбільше обурили обставини аварії. Декілька машин зупинилось, аби пропустити дівчаток, які з велосипедами в руках переходили вулицю по пішохідному переході. Однак один з водіїв не пригальмував і наїхав на дитину. За кермом автівки був настоятель храму сусіднього села Барвинівки. Вікторія Лосовська померла у «швидкій». На місці трагедії очевидці ледь не влаштували самосуд над водієм. Припускали, що той був напідпитку. Однак жителі Барвинівки запевняють, що священик не міг бути п’яним, того дня він відправив службу в храмі й по обіді поїхав до райцентру.

– Скільки були на поминках, хрестинах, ніколи не бачила, щоби батюшка випивав, – каже мешканка Барвинівки Світлана Кирилюк. – Він тривалий час лікувався, в нього цукровий діабет. Пити він не міг.

Чи був священнослужитель «під мухою» – визначать експерти. Та люди кажуть, що вина у смерті дитини частково лежить і на чиновниках: ті вже декілька років ігнорують прохання селян зробити безпечний перехід. Адже траса Київ–Чоп на Житомирщині навпіл ділить село Нову Романівку. Голова Новороманівської сільської ради Юрій Лосовський розповів, що наразі ведуть перемовини з «Житомироблавтодором» про встановлення світлофора на аварійній ділянці дороги: «Скільки затратять коштів, не відомо, головне – обіцяють виконати роботу за два місяці».

Катерина ЛОЗИЦЬКА, Житомирська область  


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися