Житомирщина

Встановив на багатоповерхівці сонячну електростанцію й заробляє на ній гроші!

9 березня 2017, 23:51
1
0
Сподобалось?
0

На Житомирщині на сьогодні вже працює 12 сонячних електростанцій. Про це повідомили у відділі інспекції Держенергонагляду в області. Найчастіше ставлять так звані приватні сонячні установки.

Так, у Житомирській області з жовтня 2015 року по березень 2017 року введено в експлуатацію 12 сонячних електростанцій. Стратегія такого бізнесу проста – заповзятливі люди не тільки використовують сонячну електрику без шкоди для власного бюджету, але і продають надлишки енергії державним структурам. При нинішніх цінах стандартна сонячна установка окуповується за 6-8 років. Електричну енергію, яку було скинуто в загальну мережу, держава викупляє за «зеленим» тарифом, який значно вищий від діючих тарифів на звичайну електричну енергію.

Зокрема, сонячна електростанція «виросла» на даху однієї з житомирських 5-поверхівок. Про це повідомляє ТСН.

«Цей проект – єдиний в Україні на даху. Не знаю, чому до мене ніхто не робив", - зізнається інженер-механік Сергій Кохан. Потужність його сонячної електростанції становить 13 кіловатів. Їх дають 52 панелі по 260 ват кожна, і цієї енергії вистачає для живлення його 3-кімнатної квартири та продажу надлишку державі за "зеленим тарифом" - по 4,20 грн за кіловат. За світло чоловік не платить узагалі, натомість заробляє на ньому. "У зимовий місяць у мене вийшло 1700 гривень. У літні місяці ця цифра може бути більшою", - прогнозує пан Кохан.

Він уже порахував, що сонячна електростанція окупиться за 6 років.

У мерії Житомира мріють, аби таких сміливців, як Сергій, ставало все більше, а в області обіцяють навіть компенсувати 20% витрат на встановлення сонячних батарей.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Коментарі

  • Peter
    Peter

    Дуже добре, що мерія Житомира,а також його жителі усвідомлюють перспективність розвитку сонячної енергетики. Варто усвідомлювати, що сонячна енергетика - це енергетика майбутнього і з часом вона лише розвиватиметься. Тому купуючи сонячні панелі, типу цих https://sun-energy.com.ua/solar-power/solar-panels/ Ви робите інвестицію в майбутнє.

    5 лютого 2018, 13:22
    Відповісти

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися