Десантник з Житомирщини з перебитими ногами врятував товаришів і пораненого командира
Житомирщина

Десантник з Житомирщини з перебитими ногами врятував товаришів і пораненого командира

7 серпня 2014, 17:52
0
4
Сподобалось?
4

Президент України 3 серпня 2014 року нагородив орденом «За мужність» III ступеня 20-річного житомирянина Юрія Весельського всього 20 років.

На схід для участі в АТО десантник із Житомира потрапив ще на початку квітня. Захищаючи суверенітет та визволяючи Донбас від проросійських терористів та бандитів механік-водій БТР-80 провів у боях два з половиною місяці.

22 червня він разом з військовослужбовцями 4 роти 95 аеромобільної бригади колоною супроводжував бойову техніку, коли із засідки терористи розпочали щільний гранатометний обстріл. Бронетранспортер, водієм якого був Юрій, прийняв на себе перший удар з РПГ. У запалі бою солдат навіть не звернув уваги на біль. Він вивів техніку, врятував пораненого командира, і встиг накласти джгут собі.

Проте праву ногу йому врятувати не вдалося - її ампутували. За ліву лікарі борються ось уже другий місяць поспіль. До речі, Юрій не одразу повідомив про свою травму матері. Намагався вберегти рідненьку, яка перенесла складну операцію на серці. Більше того попросив, аби перед зустріччю у київському госпіталі з мамою поспілкувались психологи, підготували.

Проте щоб допомогти десантнику стати на ноги, потрібне тривале й серйозне лікування за кордоном і протез. Це коштує понад 100 тисяч євро, що для матері Юрія, виховательки дитячого садочку, та батька-військового (до речі, теж офіцера 95-ї аеромобільної бригади, який тривалий час був в обложеному терористами аеропорту Краматорська), який теж зараз бере участь в антитерористичній операції, сума непідйомна. Крім хлопця в родині росте ще двоє школярів.

Реквізити для переказу коштів у гривні: карта ПриватБанку 5168 7420 1198 0574, Косова Оксана (мама).

Розрахунковий рахунок 29244825509100, МФО 305299, ЄДРПОУ 14360570. Призначення платежу: благодійний внесок для лікування. Отримувач: Косова Оксана.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися