Повідомлені новини

Чи можна розлучатися, якщо чоловік б’є — думка священика

21 грудня 2014, 15:09
0
0
Сподобалось?
0

«Зять б'є мою дочку, дивитися на це страшно. Скільки прошу покинути його, але вона, дуже віруюча людина, каже, що то її хрест. Хочеться дізнатися думку церкви: чи правильно донька робить?» 

Зінаїда, Луцький район, Волинська область
На сайті Волинської єпархії УПЦ КП є відповідь на це питання - коментар дає священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, кандидат богословських наук.
У Священному Писанні підстава для розлучення зазначена тільки одна - перелюб: «А Я кажу вам: хто розведеться з жінкою своєю, хіба що через її любодійство, призводить її до перелюбства; і хто візьме шлюб з розлученою, той перелюбствує» (Мф. 5:32). Чому зроблено виняток для перелюбу? Бо подружня зрада фактично руйнує сімейний союз. Сумний стан родини, де чоловік б'ється. Але не менш важко буває дружині від чоловіка (як, втім, і чоловікові від дружини), який пальцем не зачепить, але боляче ранить словом, принижує й ображає. Третій п'є. Хтось відсторонюється від сімейних справ, і все лягає на дружину, яка надломлюється під цією ношею. А скільки сімей, де чоловік проводить весь вільний час біля телевізора, а до жінки байдужий, від чого вона сумує. Але це ще не причина для розлучення. Найперше треба випробувати себе - чи все зроблено для налагодження взаємин у сім'ї. Християнство - релігія воскресіння. Воно нікого не вважає безнадійним. Якщо ж дружина не донесе свій хрест, а чоловік не спасеться, то яку відповідь вона дасть Богові на Суді? Не завжди наші зусилля приносять бажаний результат. Однак ніякий труд на благо ближнього не пропаде, а послужить нам для виправдання.

 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися