Крупний російський авіаперевізник оголосив дефолт
Світ

Крупний російський авіаперевізник оголосив дефолт

22 листопада 2014, 23:23
0
0
Сподобалось?
0

 

Мова про третю за величиною авіакомпанію Росії - «Ютейр». Вона оголосила технічний дефолт за двома облігаційними позиками на 2,7 млрд рублів, повідомляє Цензор.НЕТ.
Найбільші кредитори «Ютейр» - Ощадбанк (кредитні лінії на 6, 10 та 6 млрд рублів строком на два-три роки), банк «Росія» (4,4 млрд рублів на п'ять років) та «Сургутнефтегаз» (вексельна позика на 6 млрд рублів до середини листопада).
Вільних коштів на викуп паперів у «Ютейр» немає, зазначає видання. Перевізник вже і так вжив жорстких заходів щодо оптимізації роботи. Ще влітку він оголосив про програму зниження витрат на 5 млрд рублів на рік. У зимовому розкладі "Ютейр" відмовилася від 20% рейсів і звільнила понад 800 співробітників. Призупинення в жовтні роботи туроператора «Південний хрест» позбавила «Ютейр» частини чартерної програми. Компанія втратила понад 450 млн рублів за виконані, але не оплачені чартери. Поки перевізнику вдалося відсудити лише 155 млн рублів.
Тим часом в Московський арбітражний суд звернувся банк «Балтійське фінансове агентство» з позовом до компанії на 604 млн рублів. «Газпром Авіа» вимагає з «Ютейр» понад 130 млн рублів, аеропорт Ханти-Мансійська - більше 40 млн рублів.

 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися