Американці винайшли серце, яке не «б’ється»
Світ

Американці винайшли серце, яке не «б’ється»

26 березня 2015, 11:09
0
0
Сподобалось?
0

Унікальною розробкою американські вчені здивували світ: вони створили штучне серце, яке працює найдовше з усіх аналогів, розроблених протягом півстоліття. Особливість винаходу в тому, що імплант не дає ні пульсу, ні серцебиття. Адже це штучне серце… не скорочується!

Над новинкою працювала команда вчених BiVACOR – фахівці Техаського інституту серця під керівництвом австралійського дослідника Даніеля Тіммса. Вони довго думали, як уникнути скорочень штучного серця. Адже попередні механічні імпланти з великою кількістю рухомих частин швидко зношувалися в результаті величезної кількості скорочень (людське серце б'ється в середньому 42 млн. раз на рік). Їхнє ж штучне серце не б'ється, воно прокачує кров за допомогою диска з лопатями, розміщеного всередині розробки. Диск здійснює 2-3 тисячі обертів в хвилину, не стикаючись з іншими деталями, і приводиться в рух магнітними полями, а не механічними елементами.
Робочий прототип уже випробували на великих тваринах, щоб з'ясувати, як інтегрований орган буде впливати на їх життя і роботу органів: мозку, печінки й інших.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися