Польща відмовилася засуджувати ОУН-УПА
Світ

Польща відмовилася засуджувати ОУН-УПА

1 квітня 2015, 23:26
0
0
Сподобалось?
0

Спікер польського Сенату Боґдан Борусевич відкинув пропозицію російської Ради Федерації щодо спільного засудження історичної спадщини ОУН-УПА. Про це він заявив у відповідь на рішення російської Ради Федерації, яке раніше було надіслане до польського Сенату, передає Польське радіо з посиланням на «Gazeta Wyborcza».
«Я бачу ознаки поширення культу крайнє націоналістичних діячів ОУН-УПА. Водночас я розумію, що дуже рідко це пов’язано із схваленням терористичного методу, який використовували ці групи, а також вихвалянням злочинів, які вони вчинили, зокрема волинського», - написав політик.
На думку Борусевича, нинішня популярність націоналістичних українських діячів пояснюється тим, що вони представляють найбільш радикальну традицію боротьби за незалежність. А зростання їхньої популярності «значною мірою є результатом агресії проти України, яку Російська Федерація веде від 2014 року».
Ситуація, яку створила Росія, робить неможливою, на його думку, спільну польську та російську рефлексію на тему спадщини українського націоналізму.
Джерело: ZAXID.NET


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися