У Росії замироточила ікона з ликом Путіна?
Світ

У Росії замироточила ікона з ликом Путіна?

14 листопада 2015, 10:54
2
0
Сподобалось?
0
В релігійній общині, організаторка якої оголосила себе Дівою Марією в попередньому житті
 
В Росії існує секта, яка поклоняється президентові Володимиру Путіну. Її прихильники обожнюють свого «святого» й переконують: його лик мироточить! Мовляв, прозорі краплини не просто проступили на портреті Путіна, а вкрили… ікону з його зображенням.
 
Про «диво» заговорили у Нижньогородській області ще на початку 2012 року. Якщо бути точнішими, то на одне з найбільших церковних свят – Хрещення Господнє. Саме напередодні президентських виборів, що відбулися в Російській Федераціїї у березні. Відповідне повідомлення про мироточивий лик Путіна запустили на сайті релігійної общини «Церкви матушки Фотинії Світоносної». У когось таке повідомлення викликало лише щиру усмішку, але багато хто у фанатичному екстазі став бити поклони перед образом «святого» Путіна.
Російські журналісти покопирсались у минулому організаторки згаданої релігійної общини. Виявилося, матушка Фотинія в минулому мала прізвище Фролова і звалася Світланою. Ця «посланниця небес» на початку 90-х років минулого століття була директоркою торгово-закупівельної бази Горьковської залізниці, й її судили за махінації в особливо великих розмірах! Пробувши за ґратами півтора року, жінка «раптово» відкрила у собі «дар цілительства». Вийшовши на волю, у торгівлю не повернулася, а організувала інший прибутковий бізнес – стала відомим в околиці «екстрасенсом». Покрутившись у цьому образі якийсь час, вирішила одягнути священицьку ризу і заснувати релігійну громаду. Так і народилася «церква» її нового імені – матушки Фотинії Світлоносної. «Це не просто община, а обитель на честь образа Пресвятої Богородиці під назвою «Та, що воскрешає Русь», – зауважила Фотинія своїм послідовникам. Вона почала стверджувати, що друге пришестя Христа вже настало і що сьогодні у мирському світі живе одночасно семеро Синів Божих і стільки ж антихристів. Але й це ще не все: під час кожного із церковних обрядів у згаданій церкві – хрестин, вінчання, відспівування покійників – стали поклонятися образу Володимира Путіна, вважаючи його «новим шляхом для Росії», адже за його правління вдасться відродити святу Русь.
Фотинія запевнила своїх прихожан, що Путін у минулих життях був царем Соломоном, князем Володимиром Великим, який охрестив Київську Русь, і навіть… апостолом Павлом! А перш ніж народитися в подобі розвідника та політика – відомим купцем і мандрівником Афанасієм Нікітіним. Сама ж заявила, що в минулих життях була праматір’ю Євою, царицею Савською, княгинею Ольгою і… навіть Дівою Марією. Та що там жінкою – вона навіть з’являлася на світ у чоловічих образах – Олександром Македонським й адміралом Федором Ушаковим.
Фотинія розповідала, що кожне її минуле життя пов’язане з долею Путіна. Десь вона була його матір’ю, десь – другом, а в окремих життях і дружиною. Тільки от у сучасності вони, мовляв, ще не зустрілися.
Релігійна громада, збираючись на служби, читає «Отче Наш», «Символ Віри» й інші православні молитви. Насамкінець моляться за… інопланетян. Серед «піснеспівів» лунає «Боже, царя бережи» та радянський шлягер «Хай завжди буде сонце»! Словом, суцільний «вінегрет». Але не це здивувало найбільше, а «сенсація», яку роздмухали у 2012-му: Путін сам «проявився» на одній з ікон у храмі, поглинувши собою образ Святої Ольги.
– Якось у мене були американські журналісти, – повідала Фотинія одному з видань. – Вони вели зйомки у храмі, а пізніше, переглядаючи плівку, помітили, що на ній ікона святої Ольги раптом перетворилася в образ Путіна.
Невдовзі «диво» продемонстрували всім. А пізніше Фотинія заявила, що цей образ, а також і фотопортрет тоді ще прем’єр-міністра Путіна мироточить. Отже, той точно стане президентом і почне «возз’єднувати Русь». Як він це робить, ми усі вже побачили на прикладі війни в Україні.
Наталія КРАВЧУК
 

Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Коментарі

  • Алекс
    Алекс

    Интересно чем замироточила СПЕРМОЙ, он же Х,,,У,,,Й,,,Л,,,О

    14 листопада 2015, 11:09
    Відповісти
  • Шахист
    Шахист

    Кто правду ложью прикрывает ,святым угодником тот не бывает... над Путлером -Х-у-Й-л-О-М нимб как не рисуй с того мазюканья получится один лиш только х-й

    14 листопада 2015, 22:41
    Відповісти

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися