Світ

Вчені відкрили галактику у сузір’ї Велика Ведмедиця

10 березня 2016, 22:59
0
0
Сподобалось?
0

Виявлена галактика GN-z11 розташована у сузір’ї Велика Ведмедиця на відстані 13,4 мільярдів світлових років від Землі. Вона менша за «Чумацький шлях», в якому живе людство, у 25 разів за розміром і в 100 разів за масою зірок. Проте збільшується, утворюючи зірки у 20 разів швидше, ніж наша галактика.

GN-z11 відкрив американський космічний телескоп «Габбл», який працює на навколоземній орбіті. «Це справді є вершиною досягнень „Габбла“ в галузі вивчення галактик за всю історію космосу», — зазначив керівник наукової групи, астроном Єльського університету Паскаль Ош.

«Коли телескоп запустили, ми вивчали галактики, вік яких перевалив лише за половину всієї космічної історії, а зараз ми повернулися на 97% часу назад», — додав астроном.

На сьогодні галактика GN-z11 є найвіддаленнішим із усіх відомих об’єктів у Всесвіті. До цього найбільш віддаленою від Землі галактикою учені вважали Egsy8p7 (відстань — 13,1 мільярда світлових років), яка була відкрита в обсерваторії Кека на Гаваях улітку 2015 року.

Джерело: Високий замок online


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися