У мавп є релігія?
Світ

У мавп є релігія?

17 березня 2016, 10:54
0
0
Сподобалось?
0

Науковці вже назвали це сенсацією. Випадково їм вдалося побачити, як група шимпанзе з Африки будує піраміди з каменів у порожніх стовбурах дерев. Узагалі весь процес нагадував спеціальний обряд. Камери зафіксували, як старі самці приходять до «святого» місця, з голосним криком кидають у порожнину стовбура камінь і з благоговінням йдуть геть. Але найдивовижнішим виглядає те, як шимпанзе кілька секунд розхитуються з боку в бік, ніби молячись. Причому рухи ці абсолютно їм не притаманні.

Досі релігія вважалася головною відмінністю людини від тварини. Але у випадку з африканськими шимпанзе бачимо, що у них тепер з’являються культові місця! Можливо, споруджені ними кам’яні піраміди – це і є їхнє уявлення про духів? Адже прадавні люди теж використовували камені під час поховань і для створення примітивних святинь.

Чому раніше ніхто не говорив про зародження релігії у тварин? Дослідники кажуть, що відкриття (а це і відео, і фото процесу) стало можливим завдяки потужним відеокамерам, які вміють працювати автономно. Такі винайшли і запустили у виробництво лише нещодавно.   


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися