Кожна країна має особливості національної кухні. Так само, може похвалитися й оригінальним спиртним напоєм. Гостям В’єтнаму обов’язково пропонують випити вина, настояного на… кобрах. Пляшки з таким напоєм лякають вже навіть зовнішнім виглядом, адже у скляній тарі з рисовим вином плюхкається справжня кобра! Голова зміюки займає майже півємності, тож далеко не кожен в силі перебороти себе, щоб спробувати пійло з неї на смак. Хоча в’єтнамці переконують: зміїне вино надзвичайно корисне, воно містить жовч кобри і помічне при найрізноманітніших недугах.
А в Китаї популярне вино, настояне на ящірках. Плазунів тримають у пляшках близько року, лише тоді напій готовий до споживання. Кажуть, якщо його правильно вживати, можна вилікувати ним язву, артрит і навіть злоякісні пухлини! Замовити келишок такого екзотичного напою можна у спеціалізованих ресторанах.
Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!