Зі старих книг робить скульптури, нічники та біжутерію
Світ

Зі старих книг робить скульптури, нічники та біжутерію

20 вересня 2016, 16:55
0
0
Сподобалось?
0

Іспанська художниця Малена Валькарсель створює вражаючі скульптури зі… старих книг. Так виростають казкові сади, будиночки та кораблі. А ще з порваних сторінок вона виготовляє біжутерію та нічники, що працюють на «таблеткових» батарейках.

Ідея реанімувати книги, що через відсутність сторінок чи порвану палітурку потрапляють на смітник, виникла у майстрині кілька літ тому. Вона вирішила перетворити їх на свого роду розкладачки. При цьому Малена наголошує, що її робота – не мародерство, а благородна справа. Бо ж жінка не нищить, не вбиває нові видання, а працює лише з пошкодженими, старими, які все одно не мають шансу бути прочитаними, а підлягають утилізації. Над кожною паперовою скульптурою майстриня працює від двох до п’яти тижнів, залежно від складності роботи. Окремі елементи з’єднує дротиками, склеює, додаючи їм об’єму. Виходить справді вражаюче! Деякі речі служать не лише прикрасою інтер'єру, а й мають досить практичну функцію , зокрема, нічники.

Окрім скульптурних композицій, Малена створює й різноманітну паперову біжутерію. Вона розлітається по всьому світу – замовлення по Інтернету надходять з різних країн.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися