Світ

У Венесуелі зважують гроші

29 листопада 2016, 21:42
0
0
Сподобалось?
0

Венесуельська валюта болівар так знецінилась, що в магазинах її почали зважувати замість рахувати. Уряд доручив випустити банкноти номіналом 20 тис. боліварів. Зараз найбільша купюра в обігу — 100 боліварів.

— Почуваюся Пабло Ескобаром, — каже пекар Бреммер Родрігес. — Щодня беру на закупи гори грошей. Із кожним наступним днем їх треба більше й більше. Правда, купити можу максимум кілька консерв. Полиці в магазинах порожні. За те, що є, цих соток треба віддати цілу сумку. У нас три ящики банкнот сьогоднішнього виторгу. Коли стали важити гроші — зрозуміли, що все дуже погано. Досі не усвідомлюємо наскільки.

Військових залучили охороняти магазини. Бояться сутичок і повстань через дефіцит продуктів. Президент Ніколас Мадуро пообіцяв, що за кілька тижнів роздаватимуть харчові пайки.

— Я вірю в Господа і в те, що він благословив нашу країну. Я вірю в те, що ми зробили все, щоб нафта почала знову дорожчати, — сказав Мадуро у телезверненні.

Цьогоріч інфляція у Венесуелі сягнула 480%. Наступного — буде 1600%. Економіка країни потерпає через падіння цін на нафту.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися