Незвичні новорічні традиції
Світ

Незвичні новорічні традиції

30 грудня 2016, 12:36
0
0
Сподобалось?
0

Новорічні традиції у різних країнах світу різні. Так, якщо у більшості українців це свято асоціюється з шампанським, мандаринами та салатом «Олів’є», то в болгар – найперше з… поцілунками. Адже коли настає північ, у всіх будинках на кілька секунд гасне світло. Це і є час для новорічних поцілунків. А от естонці з радістю зустрічають рік у сауні, щоб увійти в нього чистими і здоровими. Вони, окрім інших презентів, дарують один одному іграшкових сажотрусів, щоб ті «натрусили щастя».

В Іспанії існує традиція з’їсти перед північчю 12 виноградин – по одній на кожен удар годинника. Так заворожують удачу на всі наступні дванадцять місяців. А от емоційні італійці в новорічну ніч люблять пожбурляти з вікон старий непотріб. А ще вони обов’язково, щоб не радив гороскоп, одягають на себе щось червоне. Греки в цей день дарують одне одному… камені. Що бі­ль­ший – то повнішим має бути в наступному році гаманець господарів.

У Японії вірять: щоб Новий рік був щасливим, його обов’язково потрібно зустрічати в обновці, а опівночі слід почути не 12 ударів годинника, а 108 ударів в дзвони! А найпопулярніший новорічний подарунок тут – бамбукові граблі, які мають «загрібати» щастя.

А панамці замість того, щоб слухати бій годинника, вмикають сирени і голосно волають, щоб привернути до себе  увагу Нового року. Також там прийнято вночі спалювати опудала по­літиків, які символізують проблеми минулого року.

А в Данії вранці 1 січня не здумайте ходити босоніж! Там біля кожного будинку розбивають посуд. І чим більше у господаря будинку друзів – тим більше друзок буде поруч зі вхідними дверима.

 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися