Світ

10 незвичайних шкіл світу

9 березня 2017, 10:19
2
0
Сподобалось?
0

Більшість шкіл планети схожі між собою - учні вирушають туди вранці і повертаються додому в обід. Але є і школи, які кардинально відрізняються від поширених стандартів.Gazeta.ua підготувала 10 незвичайних шкіл у світі, кожна з яких вас чимось здивує.

Плавуча школа в Макоко, Лагос, Нігерія

Плавуча школа — це споруда, розташована в прибережному регіоні. Призначена для дітей різного віку. Спочатку її будували, щоб підтримувати рівень води в лагуні. В ній є місця для ігор і класні кімнати, одночасно можуть займатися до 100 учнів.

Школа в човні, Бангладеш

Два рази в рік в Бангладеш переживає повені, під час яких мільйони жителів залишаються відрізаними від великої землі, електроенергії і предметів першої необхідності. Для дітей стає неможливо відвідувати школу. Для боротьби з проблемами, викликаними повенями, некомерційна організація Shidhulai Swanirvar Sangstha придумала рішення - плаваючі будинки, медичні центри і школи.

Школа в кубі, Данія

 

Ця школа - приміщення, яке відвідує більше, ніж 1 тис учнів. Навчання тут організоване у скляному кубі. Відкритий простір розділено на окремі ділянки секторами із зручними сидіннями. Дизайн заохочує гнучкість розуму і роботу уяви.

Школа з індивідуальним підходом до студентів, Австралія

 

Ця школа відрізняється стратегією навчання. У всіх учнів є свій індивідуальний план навчання, який складають вчителі і батьки. У дітей є право вносити власні пропозиції щодо покращення навчального процесу і того, як зробити його комфортнішим.

Початкова школа Або, США

 

Початкова школа Або стала першою підземною школою у Сполучених Штатах. У розпал холодної війни, коли Сполучені Штати були близькі до ядерної війни з Радянським Союзом, Президент Джон Ф. Кеннеді пообіцяв створити громадські і приватні структури, які могли б служити у ролі ядерних сховищ. Влада міста Артезія в Нью-Мексико вирішили побудувати підземну школу, яка б могла функціонувати в якості укриття на випадок ядерного удару.

Школа без дисципліни, Канада

 

У школі ALPHA немає ні оцінок, ні розкладу, ні домашніх завдань. Ніхто не покарає за написане крейдою на дошці лайливе слово і не буде стояти над душею. Учні самі вирішують, як провести навчальний день і які заняття відвідати. Класи формуються не за віком, а за інтересами: поряд з математикою та граматикою передбачені заняття з ліплення, кулінарії і навіть елементарної філософії. Завдання вчителів — просто не заважати.

Школа пошуку спільної мови, Південна Корея

 

Учні школи для іноземців в південнокорейському місті Пусань навчаються цілий рік. Тут навчаються діти емігрантів або тих, хто приїхав в Кореї працювати на тривалий термін, а також хлопці та дівчата, яких перевели з обміну в одну з корейських шкіл і потребують адаптації. Інтенсивний режим необхідний для того, щоб пристосуватися до нових життєвих умов і згодом успішно вступити в один з корейських вузів.

Вища школа для сексуальних меншин, США

 

Школа Harvey Milk High School в Нью-Йорку названа на честь політика та активного борця за права геїв Харві Мілка. Вона була побудована, щоб лесбіянки, геї, бісексуали, транссексуали і інші подібні студенти не відчували дискримінації. Школа стверджує, що її двері відкриті для будь-якого студента , незалежно від їх сексуальної орієнтації і інших його переваг.

Школа приємного спілкування зі світом, США

 

Американська Mountain Mahogany Community School розташована у Альбукерке, Нью-Мексико. Сюди можна потрапити лише в результаті виграшу в лотерею. Для цього треба завантажити з офіційного сайту школи бланк, заповнити його і відправити по факсу. Якщо дитина виявиться в числі щасливчиків, то ця школа прийме її. Оригінальний тут і сам процес навчання. Політика закладу грунтується на трьох принципах - безпека, задоволення і емоційний розвиток.

Школа для нелегалів та біженців, Ізраїль

 

В ізраїльському Тель-Авіві є школа Бьялік-Рогозін. Вона стала центральним персонажем документальної короткометражки "Тут немає чужих". За неї в 2011 році Оскара отримали Карен Гудман і Кірк Саймон. Стрічка тривалістю 40 хвилин розповідає про унікальну школу, яку відвідують діти нелегальних емігрантів і біженців. Вони потрапляють в Ізраїль з різних точок планети, походження та віросповідання теж різне.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Коментарі

  • Tolikcjc
    Tolikcjc

    Novosti

    5 квітня 2021, 10:11
    Відповісти
  • Vikiegn
    Vikiegn

    Занимаюсь оздоровлением уже более 10 лет. И вот недавно услышал информацию что пчелопродукты очень нужны и отлично укрепляют иммунитет. Перечитав большое количество информации на сайте http://www.shop.pchelandiya.net/, я узнал много полезного для себя. А так же нашел массу народных рецептов на основе пчелопродуктов. Вот кстати несколько полезных статей: http://forum.shopheroes.com/viewtopic.php?f=4&t=373793 https://www.bitcoinforum.com.tr/gelistirme-teknik-tartismalar-teknik-analiz/5754-c%E0%EA%E0c%E0%F2u-%F7%E0i-%EFge-%F1%E0%F5%E0g%ED%EE%EC-%E4e%E0%E1%E5%F2%E5-%F5%E0gu%EA%EE%E5.html#post30641 http://www.civfanatics.ru/members/196200-Vikiqar https://www.bitcoinforum.com.tr/members/vikipqx.html http://vse-ekonomim.ru/author/vikipdo/ Думаю Вам будет полезно...

    19 вересня 2021, 22:24
    Відповісти

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися