Будинок збудували зі старих газет
Світ

Будинок збудували зі старих газет

30 листопада 2017, 16:38
0
0
Сподобалось?
0

Цей будинок у місті Рокпорт, США, схожий на звичайнісіньку дерев’яну споруду. Але це тільки на перший погляд. Бо насправді дім виготовлений з… паперу, а точніше – зі старих газет.

«Паперовий будинок» з’явився у 1922 році, коли інженер-механік Еліс Стенмен задумав звести невеличку літню хатину. Спочатку він заклав звичайний фундамент, але коли справа дійшла до стін, господар загорівся оригінальною ідеєю. Він вирішив використати в будівництві старі газети та журнали. Аби конструкція була міцнішою, чоловік складав періодику шарами, які проклеював саморобним клеєм, звареним з борошна, води і яблучних шкірок. Зверху стіни покривав лаком. Побачивши, що виходить досить незвично і гарно, Стенмен з газет виготовив і меблі. Так змайстрував стільці, столи, книжкові полиці, годинник і навіть фіранки! Тільки фортепіано було справжнє, лише покрите папером, щоб підтримати однорідність інтер’єру, а камін – з цегли.

Всього на будівництво, яке тривало два роки, пішло близько 100 тисяч примірників різних друкованих видань. Кажуть, спочатку чоловік планував покрити зовнішні стіни вагонкою. Але папір пережив першу зиму так добре, що додатковий захист виявився не потрібним.

Господар мешкав у диво-будинку кілька років. Пізніше, після смерті Стенмена, оригінальну споруду було перетворено у музей. Після дев’яноста років «життя» з верхніх шарів його стін поступово почав злущуватися лак, відкриваючи фрагменти публікацій. Туристи шукають ці місця і захоплено читають заголовки колишніх статей, дивуються рекламі. 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися