Міжнародний суд зобов’язав Росію сплатити 50 мільярдів доларів компенсацій
Світ

Міжнародний суд зобов’язав Росію сплатити 50 мільярдів доларів компенсацій

28 липня 2014, 18:28
0
0
Сподобалось?
0

Арбітражний суд в Гаазі завершив розгляд справи акціонерів корпорація ЮКОС, які вимагали від Російської Федерації компенсувати їм 114 мільярдів доларів постановив США фактично за державне рейдерство і незаконну конфіскацію нафтового магната. Судовий розгляд тривав роками, і ось Феміда постановила - Росія повинна виплатити групі акціонерів ЮКОС компенсацій на суму більше $50 мільярдів.

«Арбітражні суди (розглядалося 3 справи) одноголосно ухвалили, що Російська Федерація вжила заходи, еквівалентні ефекту експропріації інвестицій позивачів у ЮКОСа, і, таким чином, порушила ст. 13 (1) Договору Енергетичної хартії. В результаті, Росії наказано виплатити збиток у якості компенсації заявникам», - сказано в повідомленні Гаазького арбітражу, пише УНІАН.

Арбітраж зазначає, що суди розглянули 3 випадки, пов'язані з колишніми акціонерами ВАТ НК ЮКОС («ЮКОС») та Російською Федерацією. Нагадаємо, співвласником та головою ЮКОСа був Михайло Ходорковський, якого російський суд визнав винним у шахрайстві та інших злочинах і засудив на термін до 10 років та 10 місяців позбавлення волі. Організація «Міжнародна амністія» присвоїла йому та його колезі Платону Лебедєву статус «заручників совісті». Це рішення серйозно вдарить по Росії, яка зараз стикається з міжнародними санкціями з боку США та ЄС через свою дестабілізуючу роль в Україні та у зв'язку зі збитим літаком Boeing-777.

 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися