Прожили сто років у шлюбі
Світ

Прожили сто років у шлюбі

12 грудня 2018, 08:44
0
2
Сподобалось?
2

Сімейні пари, які дожили до золотого весілля, вважають це неймовірною удачею. Привітати їх з’їжджаються діти і внуки. Та у світі є подружжя, які у радості і горі прожили стільки років, скільки не кожній людині взагалі відведено. Ми розповімо про деякі такі неймовірні історії.

Якщо говорити про абсолютні рекорди тривалості сімейних стосунків, то на такий претендують подружжя Агаєвих з високогірного азербайджанського села Зувуч. У 2007 році 126-річний Ніфтулла і 116-річна Балбеім Агаєви відзначили 100-річчя свого шлюбу. Вони ж і дали назву настільки солідному ювілею – «червоне весілля».

Скептики, однак, сумніваються і у віці подружжя, і в тому, що пара дійсно прожила ціле століття. Втім, мудрих горців не надто турбувало те, чи дові­ряють їм жителі рівнини. Вони приймали вітання з різних куточків світу. Їхній секрет тривалого подружнього щастя звучить так: що б ви не робили, робіть це з любов’ю. Поки нікому на планеті не вдалося після них зіграти «червоне весілля». 

Тільки смерть розлучила сімейну пару з Індії. Чоловіка не стало у 2016-му на 110 році життя. Разом подружжя прожило 90 літ. Карам і Катарі Чанд одружилися у 1925 році, на старості перебралися в Англію, де влаштувалися їх вісім дітей і 28 онуків. Частими гостями у них були журналісти. На 106 році свого життя глава сімейства Карам Чанд ще зустрічав кореспондентів зі склянкою віскі і сигарою в руках. Про секрет свого довголіття і тривалість щасливого шлюбу казав: «У всьому потрібна і важлива помірність. Ми отримували задоволення, перебуваючи поруч, для нас була щасливою кожна хвилина. Ми завжди дбали тільки про сім’ю». Карам зізнався, що все життя намагався створювати дружині гарний настрій. Чоловік і жінка були вегетаріанцями.

Британська пара Томас і Елізабет Морган стали подружжям у 1804-му і прожили разом 81 рік, поки Елізабет не померла у 105 літ. Незабаром відійшов у вічність і Томас, який завжди із захватом відкривав секрет тривалого спільного життя: «Наш шлюб спочатку був побудований на стосунках двох друзів, бо любов згасає набагато швидше, ніж ми думаємо про це в юному віці. На зміну їй приходить повага і дружба. А друзів завжди пов’язують спільні інтереси і справи, у них однакові цілі, яких досягають, йдучи по життю разом».


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися