Перевірили газ, який постачають лучанам
Актуально

Перевірили газ, який постачають лучанам

23 лютого 2020, 13:16
1
0
Сподобалось?
0

Реагуючи на численні звернення споживачів Волині, активісти Громадянського Руху «СВІДОМІ» спільно з представниками газорозподільної компанії «Волиньгаз» перевірили якість газу у Луцьку.

За інформацією управління зовнішніх комунікацій АТ «Волиньгаз», забір блакитного палива проводився на двох газорозподільних пунктах на вулицях Вавілова та Задворецькій.

Відібрані у спеціальні балони проби перевірили в хімічній лабораторії АТ «Волиньгаз» на хроматографі, який повірило держпідприємство «Волиньстандартметрологія». Перед аналізом газ розігріли до 20 градусів, як це передбачено технологією.

– Фізико-хімічні показники, всі його параметри – у межах норми і відповідають діючим стандартам ГОСТ та параметрам, які зазначені в Кодексі ГТС, – зазначив начальник відділу лабораторних вимірів АТ «Волиньгаз» Володимир Самчук. – Компонентний склад, що стосується метану, має бути не менше 90%, а в нашому результаті – 91%. Калорійність склала 8190 ккал/м3, а згідно з ГОСТом теплотворність має бути не нижче 7600 ккал/м3.

Визначення якості природного газу може замовити кожен споживач, звернувшись до незалежної лабораторії. Замовник, відповідно до чинного законодавства, має оплатити цей аналіз у випадку відповідності параметрів газу встановленим нормам.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Коментарі

  • Вася
    Вася

    Самі себе перевірили. Не смішіть

    24 лютого 2020, 00:36
    Відповісти

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися