Важливі зміни квітня: перерахунок пенсій, нульове розмитнення авто та зниження податків
Актуально

Важливі зміни квітня: перерахунок пенсій, нульове розмитнення авто та зниження податків

2 квітня 2022, 19:08
0
0
Сподобалось?
0

У квітні на українців чекає низка суттєвих змін в економічній політиці держави, значна частина яких пов’язана з початком повномасштабної війни в Україні.

Про це розповідає ТСН.

Так парламент ухвалив закон, який запроваджує нульові ставки податків на імпорт для низки товарів, в тому числі й автотранспорт. Зараз цей документ направлений на підпис Президенту. Після його підписання та офіційної публікації в країні будуть діяти нульові ставки мита, акцизу та ПДВ на авто, які ввозяться з за кордону.

З квітня 2022 року і до припинення або скасування воєнного, надзвичайного стану на території України ФОП І та ІІ групи мають право не сплачувати єдиний податок. ФОПи ІІІ групи зможуть виплачувати єдиний податок з у розмірі 2%. Деякі ФОПи не зможуть перейти на спрощену систему оподаткування. На спрощену систему оподаткування перейде і великий бізнес.

Водночас держава планує виконати запланований до війни перерахунок пенсій. Це торкнеться близько 2,5 млн пенсіонерів, які працюють. Пенсія збільшиться для тих пенсіонерів, які на момент призначення пенсії мають не менше ніж 24 місяці страхового стажу. Щоб пенсію перерахували не потрібно нікуди звертатися, це відбудеться автоматично. Наскільки збільшиться пенсія залежить від заробітної плати та стажу. Перерахунок відбудеться у квітні, а нарахування надбавок – у липні.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися