Особливості нової мобілізації: призовний вік зріс, про ротацію не йдеться
Актуально

Особливості нової мобілізації: призовний вік зріс, про ротацію не йдеться

23 липня 2014, 01:34
2
-2
Сподобалось?
-2

Слідом за оголошенням часткової мобілізації Верховна Рада прийняла рішення й про збільшення граничного віку військовозобов'язаних, які числяться у запасі, внісши відповідні зміни до закону «Про військовий обов'язок і військову службу».

Військовозобов'язані, які перебувають у запасі та мають військові звання рядового, сержантського і старшинського складу, поділяються на розряди за віком: перший розряд - до 35 років; другий відтепер - до 60 років (у попередній редакції закону - до 50 років).

Офіцери також поділяються на два розряди за віком. Перший розряд: молодший офіцерський склад - до 45 років; старший офіцерський склад - майори (капітани 3 рангу) і підполковники (капітани 2 рангу) - до 50 років, а полковники (капітани 1 рангу) - до 55 років; вищий офіцерський склад - до 60 років.

У другий розряд потрапляють: з молодшого та старшого офіцерського складу - до 60 років, а з вищого офіцерського складу - до 65 років.

Граничний вік перебування в запасі другого розряду є граничним віком перебування в запасі та у військовому резерві.

Закон набуває чинності з дня, наступного за днем його опублікування.

Також речник Інформаційного центру РНБО Андрій Лисенко розповів трохи подробиць про те, як відбуватиметься нова хвиля мобілізації. Вона у першу чергу має охопити тих, у кого вже є військова спеціальність. Третю хвилю мобілізацію використають для посилення існуючих підрозділів і створення резерву, та аж ніяк не для ротації.

 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Коментарі

  • Andrii
    Andrii

    Почему не производят ротацию мобилизованных в марте апреле. Может хватит уже издеваться. Сначала говорили на 10 потом на 45 дней, потом до выборов а оказалось. Почему 10% из всего мобилизационного запаса сделали «рабами», заложниками ситуации, можно привести еще много эпитетов. Власть декларирующая европейские ценности поступает азиатскими методами. Почему постанова ВР №1238 от 06.05.2014 пятый пункт которой рекомендует ротацию через 45 дней «вжити заходів з проведення кожних 45 діб ротації та звільнення осіб, призваних на військову службу у зв'язку з мобілізацією, окрім тих, які виявили бажання продовжувати військову службу в особливий період» игнорируется властью. Почему не призывают добровольцев а заставляют и запугивают принудительно мобилизованных. И не надо верить в сказки про профессионалов – набрали тех, кто не сумел откосить. Люди реально озлоблены на власть за эту несправедливость. Требуем немедленной ротации мобилизованных.

    23 липня 2014, 10:09
    Відповісти
    • с одной стороны, правы. с другой, там где погибнет один обстрелянный, необстрелянных поляжет пятеро.

      23 липня 2014, 18:12
      Відповісти

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися