У Запоріжжі керівники центру льотної підготовки крали двигуни з навчальних літаків
Кримінал

У Запоріжжі керівники центру льотної підготовки крали двигуни з навчальних літаків

3 грудня 2014, 17:35
0
0
Сподобалось?
0

У Запоріжжі Служба безпеки України викрила та знешкодила злочинне угрупування, яке намагалося знищити активи одного з найбільших в Європі авіаперевізників - ДП «Українська авіатранспортна компанія».

До складу злочинної групи входили посадові особи авіатранспортної компанії, співробітники охоронних структур, місцевий криміналітет.

25 листопада співробітники СБУ не допустили викрадення членами угруповання авіаційного майна на загальну суму понад 800 тисяч гривень, яке належить державному навчально-виробничому закладу авіаційного профілю «Запорізький центр льотної підготовки ім. О.І. Покришкіна «Широке». На «гарячому» затримано одного з керівників центру, який підозрюється у організації злочинної схеми, та його спільника, тісно пов'язаного з місцевим «кримінальним авторитетом».

За інформацією прес-центру СБУ, під час санкціонованих обшуків у членів угруповання вилучено інше обладнання, викрадене з бази авіапідприємства, - двигун до літака Іл-76, два двигуни до літака Л-29, а також комплектуючі до літаків АН-2, Л-29 та гелікоптера МІ-2 загальною вартістю понад 5 мільйонів гривень.

Розпочато кримінальне провадження за ст.113 (диверсія) Кримінального кодексу України. Зловмисникам оголошено підозру у вчиненні злочину, за який вони можуть бути покарані позбавленням волі на строк до п'ятнадцяти років.

28 листопада ц.р. року рішенням Жовтневого районного суду м. Запоріжжя організатору злочинного угрупування обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися