Двоє волинських податківців «дозволили» не платити у бюджет 3,5 мільйона гривень за хабар 400 тисяч
Кримінал

Двоє волинських податківців «дозволили» не платити у бюджет 3,5 мільйона гривень за хабар 400 тисяч

9 лютого 2015, 21:48
0
0
Сподобалось?
0

Сьогодні працівники СБУ та Генеральної прокуратури «на гарячому» затримали двох високо посадовців ГУ ДФС України у Волинській області, під час отримання хабара у розмірі 400 тисяч гривень.

Як ідеться в офіційному повідомленні прес-служби ГПУ, головне слідче управління Генпрокуратури та співробітники ГУБКОЗ СБ України задокументували злочинну діяльність двох керівників Головного управління державної фіскальної служби України однієї з західних областей.

Встановлено, що заступник начальника Головного управління за попередньою змовою з начальником управління податкового аудиту, вимагали та отримали неправомірну вигоду у сумі 400 тисяч гривень. Ці кошти вони отримали за не відображення у акті перевірки одного з ТОВ виявлених порушень податкового законодавства та не донарахування податків на суму майже 3,5 млн грн.

Вищевказані службовці затримані в порядку ст. 208 КПК України, гроші отримані в якості хабара вилучили.

Дії затриманих кваліфіковано за ч. 3 ст. 368 КК України (одержання службовою особою, яка займає відповідальне становище, неправомірної вигоди для себе за вчинення в інтересах того, хто надає неправомірну вигоду, та в інтересах третіх осіб будь-яких дій з використанням наданої йому влади, поєднаному із вимаганням).

Санкція цієї статті передбачає позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років, з конфіскацією майна та зі спеціальною конфіскацією.

На даний час проводиться комплекс процесуальних дій, спрямованих на встановлення фактичних обставин вчиненого кримінального правопорушення.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися