Луцьку відключили гарячу воду, ліміти на газ отримає лише Ковель
З перших уст

Луцьку відключили гарячу воду, ліміти на газ отримає лише Ковель

5 квітня 2016, 04:31
0
0
Сподобалось?
0

Починаючи з 5 квітня у Луцьку припиняється подача централізованого гарячого водопостачання. Місту за посередництвом Кабміну не вдалося досягти компромісу з «Нафтогазом України». В результаті «Нафтогаз» дав вказівку відключити котельні у Луцьку, а також у всіх містах, де є хоч гривня заборгованості.

На думку Луцького міського голови Миколи Романюка така ситуація склалася, бо протягом багатьох років держава жодного разу у повному обсязі не повертала підприємствам теплоенергетики компенсації за різницю у тарифах. Тож борги накопичилися. Луцьк станом на 1 січня 2016 року мав заборгованість перед «Нафтогазом України» за попередні роки 71 мільйон гривень. 20 мільйонів гривень – це борг ще 2012 року. Є ще питання з розрахунками населення за надані послуги. Лучани винні сьогодні ДКП «Луцьктепло» за надані послуги з тепло- та гарячого водопостачання 54 мільйони гривень.

«Ми продовжуємо роботу, долучаємо Асоціацію міст України, голову Волинської облдержадміністрації Володимира Гунчика до вирішення цього питання.

Проблема відключення гарячої води практично є у всіх обласних центрах України. У нас на Волині лише місто Ковель, можливо, отримає ліміти на газ. Я вважаю, що Кабмін недотримав свого слова і не захистив населення, адже у повній мірі не повернув різницю у тарифах. На жаль, НАК «Нафтогаз України» вимагає оплату грішми, яких нема. Тож «Волиньгаз» опломбує усі котельні, і подача гарячої води припиниться. Новина – неприємна, але я, як міський голова, зобов'язаний довести її до відома лучан», – наголосив  Микола Романюк.

Він пообіцяв, що перемовини з НАК «Нафтогаз України» триватимуть, аби у найближчі дні вирішити це питання і відновити подачу гарячої води.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися